Trabzon'da Belediye Çalışmaları

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Kadınlar Pazarının modern ve Trabzon tarihine yakışır bir şekilde yeniden yapılması için gerekli çalışmaların ivedilikle sürdürüldüğünü bildirdi.

Belediye Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Trabzon Büyükşehir Belediyesinin ilgili kamu kurumlarıyla birlikte Trabzon'u ismine layık hale getirmek amacıyla kentsel dönüşüm ve kentsel yenileme çalışmalarına aralıksız devam ettiği belirtildi.

Bu kapsamda Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi'nin hızla sürdüğü, bölgede kamulaştırma ve yıkım çalışmalarında sona yaklaşıldığı vurgulanan açıklamada, 'Kadınlar Pazarı da Tabakhane Kentsel Dönüşüm Proje alanında bulunmaktadır ve proje çerçevesinde yıkılarak yeniden düzenlenecektir.' ifadeleri yer aldı.

Açıklamada, Büyükşehir Belediyesinin malı olan kadınlar pazarında gerçekleştirilecek kentsel yenileme çalışmalarından dolayı kiracılarla sözleşme yenilenmediğine dikkat çekilerek, şunlar kaydedildi:

'Büyükşehir Belediyesinin kiracısı olan esnafımıza, sözleşmeleri yenilenmediği için yıkım çalışmaları başlayana kadar ecrimisil (işgaliye) bedellerini ödemeleri için gerekli tebligatlar yapılmıştır. Kadınlar Pazarındaki esnafımız ecrimisil bedellerini peşin ödemeleri durumunda yüzde 35 indirimden yararlanmaktadır. Esnaflarımız, bu indirimden yararlanmaları halinde önceki yıllarda ödedikleri kira ücretinden daha düşük bir ücretle ticaretlerine devam etmektedir.'

Bölgedeki 72 esnafın tümünün kira sözleşmelerinin yenilenmediği ve ecrimisil uygulamasına geçildiğine işaret edilen açıklamada, şu bilgiler aktarıldı:

'Kadınlar Pazarında kira sözleşmesi 2 yıl önce sona eren ve ecrimisil ödeyen esnafımız var. Kadınlar Pazarındaki yıkım işlemleri başlayana kadar esnaflarımız kira bedelinden daha düşük olan ecrimisil ücretini belirli aralıklarla ödeyerek ticaretlerini sürdürmektedir. Çalışmalar başladığında da söz konusu alan boşaltılacaktır. Kadınlar Pazarının modern ve Trabzon tarihine yakışır bir şekilde yeniden yapılması için gerekli çalışmalar ivedilikle sürdürülmektedir.'

Kaynak: AA