Toplu Taşıma Araçlarının Şoförlerine 'Nezaket' Uyarısı

Adana ESOB ve Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Nihat Sözütek, vatandaşlardan gelen şikayetlerin artması üzerine kentte toplu taşıma yapan özel halk otobüsü ve dolmuş şoförlerini müşterilere nazik davranmaları konusunda uyardı.

ESOB'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Sözütek, özel halk otobüsçüleri ve minibüsçü esnafına, 'Vatandaşlara, özellikle de yaşlılarımıza, hamile bayanlara ve engellilere daha nezaketli davranın. Yardımcı olun. Müşteri velinimettir' şeklinde ikazda bulundu.

Açıklama'da, Başkan Sözütek'in şu ifadelerine yer verildi:

'Toplu taşıma hizmeti veren özel halk otobüsçü ve minibüsçü esnafımız hakkında, özellikle 65 yaş üstü yaşlılarımıza şehit yakınları ve gazilerimize, engelli vatandaşlarımıza ve basın mensuplarımıza yönelik kötü muamele yapıldığı yolunda yoğun şikayetler alıyoruz. Ayrıca, toplu taşıma aracı kullanan esnaflarımızın aşırı hızlı ya da yavaş gitme, direksiyon başındayken telefonla konuşma, sigara - çay içme, yemek yeme, gereksiz korna çalma, kırmızıda geçme, güzergah değiştirme, durak harici yolcu indirme, bindirme yaptıkları yolunda şikayet edilmesi bizleri ziyadesiyle üzüyor.'

Sözütek, vatandaşlardan gelen şikayetleri mümkün olduğu ölçüde hızlı bir şekilde değerlendirdiklerini belirterek, şikayetler konusunda hat ve araç sahiplerini uyardıklarını müeyyide olarak da uyarı başta olmak üzere, işten el çektirme gibi birçok cezalandırma yöntemlerine başvurduklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA