Siirt'te 'Tarım Sigortaları Havuzu' Toplantısı

Siirt'te, Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) toplantısı düzenlendi.

Siirt İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İzzet Murat, toplantıda yaptığı konuşmada, yeni yılda tüm Türkiye'de buğday ürününde ilçe bazlı kuraklık verim sigortasının uygulamaya alındığını söyledi.

Murat, 2017 yılında yeni uygulamaların hayata geçtiği, bu uygulamalardan birinin de üreticilerin merakla beklediği ilçe bazlı kuraklık verim sigortası olduğunu belirtti.

Murat, şöyle konuştu:

'Başta Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız ve Hazine Müsteşarlığı olmak üzere ilgili tüm tarafların kıymetli destekleri ile hayata geçirilen yeni uygulama ile üreticilerimiz, buğday ürününü, kuraklık, don, sıcak rüzgar, sıcak hava dalgası, aşırı nem, aşırı yağış risklerinin yol açtığı verim kaybına karşı güvence altına alabiliyor. Kuraklık sigortasında buğdayda dane, tohumluk ve sap unsuru teminat kapsamında olup, poliçe priminin yüzde 60’ı devlet tarafından karşılanıyor ve aynı zamanda çeşitli indirim imkanları da sunuluyor. Üreticilerimiz, çiftçi kayıt sistemine kayıt olduktan ya da kayıtlarını güncellemelerinin ardından yetkili sigorta şirketlerinin acenteleri aracılığıyla kolaylıkla başvuruda bulunabilirler.'

Murat, TARSİM Bölge Toplantısı 30 Ocak 2017 tarihinde Baykan’da, 31 Ocak 2017 tarihinde ise Tillo’da düzenlenecek olup üreticilerin davet edildiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA