Referandumda 320 Yerel Medya 'Evet' Diyecek

Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Burhan: 'Türkiye artık istikrarlı bir yönetim ile geleceği planlayabilmek istiyor, Türkiye'nin kendisine uyan bu sistem ile hızlı kalkınmasının önü açılmış olacaktır' 'Bu yüzden 320 Anadolu medyasını temsilen Anadolu Yayıncılar Derneği olarak yapacağımız yayınlar ve kampanyalarla bizler de Anayasa referandumu sürecinde tek devlet, tek bayrak, tek vatan, tek millet, referandumda yeni anayasaya 'evet' diyoruz'.

Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan, 'Türkiye artık istikrarlı bir yönetim ile geleceği planlayabilmek istiyor, Türkiye'nin kendisine uyan bu sistem ile hızlı kalkınmasının önü açılmış olacaktır. Bu yüzden 320 Anadolu medyasını temsilen Anadolu Yayıncılar Derneği olarak yapacağımız yayınlar ve kampanyalarla bizler de Anayasa referandumu sürecinde tek devlet, tek bayrak, tek vatan, tek millet referandumda yeni anayasaya 'evet' diyoruz.' ifadelerini kullandı.

Anadolu Yayıncılar Derneğince yapılan yazılı açıklamada, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilen Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylandıktan sonra referanduma gidileceği anımsatıldı.

Bunun yönetim sistemi açısından tarihi bir adım olduğuna işaret edilen açıklamada, bu adımla ilgili kamuoyunu bilgilendirmenin, medyanın görevi olduğu belirtildi.

1961 ve 1982 anayasalarının demokratik olmadığının ifade edildiği açıklamada, 'Askeri darbeler sonucu hazırlandıkları için militarist ve devletçi yönü, her müessesesinde öne çıkmaktadır. Millet adına egemenliği kullanacak makam TBMM olmaktan çıkarılmış, askeri ve bürokratik vesayeti devam ettirecek 'yetkili organlar' icat edilmiştir. Bundan kurtulmanın yolu, Cumhurbaşkanlığı sistemidir.' ifadelerine yer verildi.

Anadolu Yayıncılar Derneği Genel Başkanı Burhan ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkenin koalisyonlardan kurtulacağına dikkati çekerek, Türkiye'nin yıllarca koalisyonlarla yönetildiğini, koalisyonun ekonomik kriz, gaz kuyruğu, yağ kuyruğu anlamı taşıdığını ifade etti.

Koalisyonlar döneminde ülkenin küçüldüğünü, tek parti iktidarlarında ise büyüdüğünü vurgulayan Burhan, 'Cumhurbaşkanlığı sistemi, yönetimde istikrarı getireceği için büyümeye katkı sağlayacaktır. Artık ülkemizde hükümet sorunu olmayacaktır. O nedenle biz de 'evet' diyoruz.' değerlendirmesinde bulundu.

- 'Türkiye'ye uygun bir sistemdir'

1971 muhtırasından 12 Eylül 1980 darbesine giden yolda 12 hükümet kurulduğunu anımsatan Burhan, bu dönem istikrarın sağlanamadığını, hatta cumhurbaşkanı bile seçilemediğini, cumhurbaşkanı seçilemeyince darbe yapıldığını ifade etti.

Cumhurbaşkanlığı sistemine geçilirse ülkenin siyasi istikrarsızlıklardan kurtulacağının altını çizen Burhan, şunları kaydetti:

'Krizlerden söz edilmemesi, herkesin ve her kurumun görev ve sorumlulukları içinde hareket etmesi, taşların yerli yerine oturması, sözde değil özde demokrasinin yerleşmesi, hukukun üstünlüğünün vazgeçilmez ilke olarak hem gönüllere hem de kurumlara yerleşmesi için milletin yönetime el koyması zorunludur. Bu da ancak Cumhurbaşkanlığı sistemi ile mümkündür. Milletin yürütme ve yasama organlarını ayrı oylarla belirleyebilmesi, temsilde adaletin, yönetimde istikrarın sağlanması, milletvekillerinin halka karşı sorumluluğunun artması, ekonomiye güvenin artması, erken seçimlerle ülkenin yorulmaması, dış politikada yetki karmaşasının önlenmesi için Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemi, Türkiye'ye uygun bir sistemdir.

Türkiye artık istikrarlı bir yönetim ile geleceği planlayabilmek istiyor, Türkiye'nin kendisine uyan bu sistem ile hızlı kalkınmasının önü açılmış olacaktır. Bu yüzden 320 Anadolu medyasını temsilen Anadolu Yayıncılar Derneği olarak yapacağımız yayınlar ve kampanyalarla bizler de Anayasa referandumu sürecinde tek devlet, tek bayrak, tek vatan, tek millet referandumda yeni anayasaya 'evet' diyoruz.'

Kaynak: AA