Osmaniye'de Müftülükte Devir Teslim Töreni

Osmaniye Müftülüğünde devir teslim töreni yapıldı.



Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası salonunda düzenlenen törende, İzmir'in Bergama ilçesinden Osmaniye İl Müftüsü olarak atanan Ali Rıza Tahiroğlu görevi Müftü Vekili Abdülhamit Öveç'ten devraldı.

Fetih Camisi imam hatibi Mehmet Durmuş'un Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, Müftü Tahiroğlu’na cübbe ve sarık takdim edildi.

Burada bir konuşma yapan Tahiroğlu, Osmaniye’de görev yapacak olmaktan mutlu olduğunu belirtti.

Tahiroğlu, “Yüce dinimiz İslam'a bu cennet vatanımıza, asil milletimize ve şehitler diyarı Osmaniye'mize hizmet etme şerefini bana bahşeden Yüce Rabbimize sonsuz hamd-ü senalar olsun, kainatın efendisi Hazreti Muhammed efendimize, ehli beytine, ashabına salat ve selam olsun. Beni bu şerefli bir o kadarda mesuliyeti ağır olan Osmaniye İl Müftülüğü görevine atayan, başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan beyefendiye, Başbakanımıza, Devlet Bakanımıza, Diyanet İşleri Başkanımıza ve bana güven duyan herkese en kalbi şükranlarımı arz ederim.' şeklinde konuştu.

Tahiroğlu, Türkiye’nin zor ve sıkıntılı bir süreçten geçtiğini dile getirerek, “En büyük zorluk şiddeti, zulmü ve savaşı dönüştürecek rahmet ve adaleti, cehaleti ortadan kaldıracak ilim ve hikmeti kaybetmektir. Bu değerleri yeniden kazanmak için birlik ve beraberlik içerisinde vatanımıza, milletimize, dinimize, devletimize sahip çıkmalıyız.' dedi.

Konuşmaların ardından, Adana İl Müftüsü Hasan Çınar'ın yaptığı dua ile program sona erdi.

Kaynak: AA