Öğrenciler İçin 'Tüketici Hakları' Karikatür Yaraşıması

Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ile İl Milli Eğitim Müdürlüğünce, tüketici hakları bilincinin geliştirilmesi amacıyla öğrencilere yönelik karikatür yarışması düzenlenecek.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ile İl Milli Eğitim Müdürlüğünce, tüketici hakları bilincinin geliştirilmesi amacıyla öğrencilere yönelik karikatür yarışması düzenlenecek.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, öğrencileri tüketici hakları konusunda bilinçlendirmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla yapılacak yarışmaya ilişkin Zabıta Daire Başkanı Abdurrahman Karabudak ile İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı arasında protokol imzalandı.

Yarışma hakkında bilgi veren Karabudak, tüketici bilincinin oluşmasının eğitime de destek vereceğini belirterek, 'Ankara Büyükşehir Belediye Meclisimizin de aldığı karar doğrultusunda, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile ortaokul ve lise öğrencileri arasında ayrı ayrı karikatür yarışması düzenliyoruz.' bilgisini verdi.

Karabudak, 1 Şubat-11 Mart tarihleri arasında öğrencilerden eserleri kabul edeceklerini, daha sonra İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte oluşturulan seçici kurulun değerlendirmesiyle dereceye giren öğrencilerin ödüllendirileceği bir tören düzenleyeceklerini bildirdi.

- Birinciye dizüstü bilgisayar

Bardakçı da, günlük hayatta zaman zaman üretici ile tüketici arasında bazı anlaşmazlıklar yaşandığına dikkati çekerek, öğrencilerin büyüdükleri zaman hem üretici hem tüketici olacaklarını belirtti.

Tüketici haklarının erken yaşta öğrenilmesi ve bilinçlendirilmesi anlamında verimli bir çalışma olacağını vurgulayan Bardakçı, yarışmada birinci olan öğrenciye dizüstü bilgisayar, ikinciye tablet bilgisayar, üçüncüye fotoğraf makinesi, dördüncü ve beşinci gelen öğrencilere ise mp4 müzik çalar hediye edileceğini belirtti.

Karikatür yarışması için başvuru formuna, Ankara Büyükşehir Belediyesinin internet sitesi 'https://www.ankara.bel.tr' adresinden, Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığının 'https://www.facebook.com/abbzabita' ve 'https://twitter.com/abbzabita' sosyal medya adreslerinden ulaşılabilecek.
Kaynak: AA