MTSO Meclisi'nden Sel Mağduru Üyelerine Ödeme Kolaylığı

İçel Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Meclisi, İçel’de 29 Aralık 2016 tarihinde yaşanan sel felaketinde mağdur olan üyelerinin bir kısım aidat borcunun affedilmesine, kalan borçların da gecikme zammı alınmaksızın yapılandırılmasına karar verdi.

MTSO Meclisi'nden Sel Mağduru Üyelerine Ödeme Kolaylığı
MTSO Ocak Ayı Meclis Toplantısı Meclis Başkanı Mahmut Arslan başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantıda, MTSO Yönetim Kurulu’nun, kentte yaşanan sel felaketinde bazı Oda üyelerinin ciddi zararlara uğramasını göz önüne alarak hazırladığı teklif görüşüldü. Sel felaketi nedeniyle zarar gören Oda üyelerinin bir kısım aidat borcunun affedilmesi ve kalan borçların gecikme zammı alınmaksızın yapılandırılmasına ilişkin teklif, meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.

Teklife göre, felaketten zarar gören Oda üyelerinin, AFAD İçel İl Müdürlüğü, İtfaiye Müdürlüğü, sigorta şirketi eksperleri, Vergi Dairesi Başkanlığı gibi kamu kurum ve kuruluşlarının herhangi birinden alacakları ve mağduriyetlerini gösterir belge ile Odaya yazıyla başvurmaları gerekiyor. Teklifle 2016- 2017 yıllarına ait tahsil edilmemiş yıllık aidatların affedilmesi, 2015 ve geçmiş dönem yıllık aidatlar, 2016 ve geçmiş dönem munzam aidatlar ile 2017 yılı için tahakkuk edecek munzam aidatları gecikme zammı alınmaksızın 2017 yılı Haziran ayından başlayarak son taksiti 31 Aralık 2017 tarihine kadar olmak üzere 6 eşit taksitte ödeyebilmeleri yönünde karar alındı.

Eski Başkanlardan Hadi Doğan da anıldı

Toplantıda ayrıca, MTSO’da Yönetim Kurulu Başkanı, Eğitim ve Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı, Meclis Üyesi olarak uzun yıllar hizmet eden ve geçen hafta yaşamını yitiren Hadi Doğan da anıldı. MTSO Meclis Başkanı Arslan, Doğan’ın vefatının kendisini derinden etkilediğini belirterek, “Hepinizin bildiği gibi Hadi Doğan’ı kaybettik. Çoğunuz kendisini tanıyorsunuzdur. Hem Ticaret ve Sanayi Odası’na hem de görevde bulunduğu diğer kuruluşlara büyük faydası olan, tüm servetini görev yaptığı sivil toplum kuruluşlarında özellikle de uzun yıllar görev yaptığı İçel İdmanyurdu için harcayan bir kardeşimiz. Kendisi canlı hayvan ihracatında söz sahibi firmalardan birisinin sahibiydi. Uzun yıllar Akdeniz Canlı Hayvan ve Su Ürünleri İhracatçıları Birliğinin başkanlığını başarıyla yaptı. Sadece İçel’in değil, Türkiye’nin önemli ihracatçıları arasındaydı. Onunla ilgili çok değerli anılarım var. Bu nedenle kendisine özel olarak Allah rahmet eylesin demek istiyorum” dedi.

Kaynak: İHA