Mersin Büyükşehir Belediyesi İstanbul EMITT'te

İçel Büyükşehir Belediyesi, İstanbul’da bugün kapılarını açan 21. Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarı’nda (EMITT) bu yıl da stant açtı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi İstanbul EMITT'te
Dünyanın en büyük 5 turizm fuarından biri olan EMITT’te bu yıl da renkli standıyla göz dolduran İçel Büyükşehir Belediyesi, fuara Toroslar Belediyesi, Tarsus Belediyesi, Gülnar Belediyesi, Mut Belediyesi, Çukurova Turizm ve Otelciler Birliği (ÇUKTOB), İçel Turizm İşletmecileri Derneği (MERTİD), İçel ve Çevresi Turizm Alanı Altyapı Hizmet Birliği (METAB), Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ve Kızkalesi Kültür ve Turizm Derneği stantları ile katıldı.

İçel’in tüm değerleriyle dünyaya tanıtılması amacıyla uluslararası boyutta gerçekleştirilecek olan EMITT 2017’de yerini alan İçel Büyükşehir Belediyesi, İçel’in bütün değerlerini fuara taşıdı. Fuarda birçok ziyaretçiyi ağırlayan ve fuar alanı içerisindeki diğer stantları ziyaret eden İçel Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, ulusal ve uluslararası fuarlarda yer alarak, İçel’i tüm değerleriyle tanıtmayı amaçladıklarını söyledi.

Başkan Kocamaz, “İçel, tarihi, turistik, kültürel ve ibadet turizm değerleriyle Türkiye’nin yeryüzü sayılabilecek bir kent. Bizler de bu güzel kentimizin tanıtılması noktasında gerek Türkiye’de gerek yurt dışında birçok fuara ve tanıtım organizasyonuna katılıyoruz. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT çok önemli bir fuar. Bizler de her yıl bu fuara katılım gösteriyoruz. İçel’de tanıtılması ve keşfedilmesi gereken çok fazla değer var. Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bir kent olmasından dolayı dağı taşı tarih kokan bir kent. Her ilçemizde tarihe ışık tutacak eserler mevcut” dedi.

İçel’in birçok değerinin bulunduğunu ve farklı turizm değerlerinin yanı sıra, her türlü ürünün yetiştiği verimli topraklara sahip olduğunu ifade eden Kocamaz, “İçel’de ilan edilmiş 8 turizm bölgesi var. Bunların 7 tanesi kıyı şeridi içerisinde bir tanesi ise kayak turizminde değerlendirilebilecek bir alan. İçel deyince insanların aklına deniz ve güneş geliyor ama İçel sadece deniz ve güneş demek değil. İçel tarihin canlı tanığı. İçel her türlü tarım ürününün yetişebildiği bir kent ve dolayısıyla kendine özgü her damak tadına hitap edebilecek zengin bir sofraya sahip. Bizler de tüm bu değerleri tanıtmayı amaçlıyoruz. Herkesi İçel’imize davet ediyoruz ve diyoruz ki ‘Tersine değil, İçel’e’ “ diye konuştu.

İstanbul Büyükçekmece’deki TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde 26-29 Ocak 2017 tarihleri arasında açık kalacak fuara 80 ülkeden 5 bin kurum ve kuruluş katılıyor. Organizasyonda İçel’in tarihi, kültürel ve turistik değerleri tanıtılırken, İçel Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası’nın müzik dinletisi ve İçel’e özgü lezzetlerin tanıtıldığı stant, ziyaretçilerden ilgi görüyor.
Kaynak: İHA