Kızılay'dan Erzincan'a 4 Derslikli Anaokulu

Türk Kızılayı İstanbul Şubesi tarafından Erzincan da yaptırılacak 4 derslikli anaokulu projesine yönelik açıklama yapan Erzincan Türk Kızılayı Şube Başkanı Halim Ferit Bayata, 2017 yılı içerisinde Kızılay yatırımlarına bir yenisini daha katmayı planladıklarını belirterek, Erzincan’a hayırlı olmasını diledi.

Kızılay'dan Erzincan'a 4 Derslikli Anaokulu
Erzincan Türk Kızılayı Şube Başkanı Halim Ferit Bayata, Erzincan Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti. Başkan Bayata açıklamasında şunları kaydetti; “2017 yılı içerisinde Kızılay yatırımlarına bir yenisini daha katmayı planlıyoruz. Bununla ilgili Türkiye de ilk etapta 10 ilde olmak üzere bir anaokulu projemiz hayata geçmiş bulunmaktadır. Anaokulu projemizde İstanbul Şube Başkanımız Sayın İlhami Yıldırım’a teşekkür ediyorum. Çünkü İstanbul Şube Başkanlığı tarafından organize edilen bu proje tüm Türkiye de aynı zamanda hayata geçmiş bulunmaktadır. Bizimde Erzincan olarak bu projeden yararlanmak için yer tahsisimizi Sayın Milli Eğitim Müdürümüz Aziz Bey ve Sayın Valimiz iştirakleri ile yapılmıştır. Bununla ilgili Avam projeler hazırdır. Şuanda mimari ve statik projeler hazırlanarak inşaatına başlanacaktır. Proje 350 metrekare kapalı alana sahip yaklaşık olarak 4 sınıftan oluşan çok güzel modern bir mimariye sahip özellikle kuşbakışı ile hilal ve yıldıza benzeyen bir projeyi eski MİT kavşağının oradaki eski Jandarma Lojmanlarının yerine başlamış bulunmaktayız. Erzincanımıza yeni bir mimari tarz kazandıracak bu tesisimizin de hayırlara vesile olmasını dilerim.”diye konuştu.

Önceki günlerde Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün ve Erzincan Kızılay Şube Başkanı Halim Ferit Bayata, Erzincan Valisi Ali Arslantaş’ı ziyaret ederek, anaokulu projesine yönelik hazırlanan protokolü imza altına almışlardı.

Planlanan anaokulu projesinin Erzincan da ki Merkez Cumhuriyet Mahallesi, Yenimahalle ve Kazım Karabekir Mahallesinde bulunan okul öncesi öğrencilerinin okul ihtiyacını karşılaması ve aynı zamanda yüzde 97,51 seviyelerinde olan 5 yaş anaokulu okullaşma oranı seviyesinin yükseleceği öngörülüyor.

Erzincan’a yeni kan merkezi kuruluyor

Erzincan’a kurulacak olan yeni kan merkezinin müjdesini verdi

Başkan Bayata gerçekleştirmiş olduğu ziyaretinde yaptığı açıklamada Erzincan da var olan eski kan merkezini laboratuar imkanlarının daha fazla olacağı yeni modern bir binaya taşıyacaklarını bu sayede de Erzincan kan merkezinin bölge müdürlüğü olmasını sağlayacaklarını belirtti.

Başkan Bayata yapmış olduğu açıklamada şunları kaydetti; “Erzincan Kan Merkezi Müdürlüğünün faaliyetleri Türkiye de bulunan kan merkezlerimiz içerisinde çok başarılı görülen merkezlerimizden biridir. Bundan dolayı kan merkezi müdürümüz sayın Dr. Mesut İlter ve personeline teşekkür ediyorum.

Kan merkezimizin bu performansına dayalı olarak fiziki şartlarının uygun olmadığı kanaati doğunca bizde yer arayışına girdik. İlgili kanunların bizlere verdiği yetkiye dayanarak şuanda Verem Savaş Dispanserinin yerini Kızılay olarak almış bulunmaktayız. Bu yere Allah nasip ederse Erzincan kan merkezini kurmayı bu yıl planlıyoruz. Yatırım planları içerisine aldık. Avam projelerini hazırladık. Allah nasip ederse bahar ayı içerisinde de yeni inşaatına başlayacağız. Bununla ilgili resmi bütün izinleri almış durumdayız. Bir diğer projemizde bu kan merkezimizin binasını yapabilirsek Erzincan kan merkezini bölge müdürlüğü olarak ta düşünüyoruz. Bölge müdürlüğünün olması demek Erzincan’a çok büyük bir katma değer sağlayacaktır. Her şey den önce bölge müdürlüğünün olması buradaki laboratuar imkânlarının aşırı derecede artması kanın Erzincan da işlenmesi aynı zamanda da burada stoklanması gibi birçok özelliği Erzincan’a kazandırmayı planlıyoruz. Bunun yanında tabi personel sayısı da iki katına çıkacağından dolayı Erzincan da Kızılayımıza ayrı bir katma değer katacağı içinde mutluyuz. Yapmış olduğumuz proje 500 metrekare oturma alnına sahip, zemin artı 3 olmak üzere bodrumla birlikte 2 bin metrekare kapalı alana sahip. Modern son teknolojik donanımlara sahip laboratuar imkânlarının olabileceği tamamen kan merkezinin ihtiyaçlarını giderebilecek şekilde planlanmış ve ona göre projelendirilmiş bir projedir. Erzincan’a hayırlara vesile olmasını dilerim. Emeği geçen bütün yetkililerimize de kan merkezimiz ile ilgili teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Kaynak: İHA