Kayseri Ve Sivas'ta Kültür Sanat

Kayseri'de 'Uyuyan Güzel', 'Kül Kedisi', 'Tuhaf Bir Pazar Günü', 'Rapunzel ile Beyaz Atlı Prensi' ve 'Marko Paşa' seyirciyle buluşacak Sivas Devlet Tiyatrosu 'Fehim Paşa Konağı' oyununu sahneleyecek.

Kayseri ve Sivas'ta kültür sanat etkinlikleri devam ediyor.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nda, yönetmenliğini Sebahattin Mutluer'in yaptığı 'Uyuyan Güzel' müzikali, çocuklar için sahnelenecek.

Eserin konusu özetle şöyle:

'Mesut yaşayan kral ve kraliçenin tek sorunları, ülkelerini ele geçirmeye çalışan Barbaristan Kralı'nın oğluyla evlenecek bir kızlarının olmamasıdır. Çocukları doğar ancak kötü peri Melefis doğum günü şenliklerine çağrılmayınca çok kızar ve macera başlar.'

Oyun, 28 Ocak Cumartesi günü saat 12.00 ve 15.00'te sahneye konulacak.

'Kül Kedisi' adlı oyun, Develi Mustafa Aksu Kültür Merkezi'nde 28 Ocak saat 12.00 ve 15.00'te izleyiciyle buluşacak.

Dünya klasiklerinden olan eser, kıskanç üvey annesi ve üvey kız kardeşleri tarafından kötü davranılan Cinderella'nın hayatının, kendisine yardım eden bir iyilik perisi sayesinde nasıl değiştiği anlatılıyor.

Şehir Tiyatrosu'nda 29 Ocak'ta 'Tuhaf Bir Pazar Günü', aynı gün saat 12.00 ve 15.00'te 'Rapunzel ile Beyaz Atlı Prensi' sahnelenecek. Yine aynı gün Kadir Has Kültür ve Sanat Merkezi'nde 'Marko Paşa' beğeniye sunulacak.

- Sivas

Sivas Devlet Tiyatrosu, 'Fehim Paşa Konağı' ile seyircinin karşısına çıkacak.

Turgut Özakman'ın kaleme aldığı, Tomris Çetinel'in yönettiği oyunda, Ozan Kalkan, Ömer Eryiğit, Kerem Yücel, Serkan Yanar, İsmail Tütüncü, Selçuk Veysel Zurnazanlı, Burçhan Göze, İnanç Keteci, Volkan Gündüz, Burak Fındıkçı'nın da aralarında bulunduğu kalabalık sanatçı kadrosu rol alıyor.

İkinci Meşrutiyet'in arifesinde, 1908'de geçen hikayenin anlatıldığı oyunun konusu özetle şeyle:

'Eski Kabadayı Rasim Baba'nın oğlu Yusuf, gölge oyunuyla ilgilenmektedir. Bu durum Rasim Baba'yı rahatsız etmektedir. Oğlunun da kendisi gibi Fehim Paşa'ya bağlı ünlü bir kabadayı olmasını isteyen Rasim Baba, oğlunu Fehim Paşa'nın konağına götürür. Fakat Yusuf'un karagöz oynatıcısı olduğu öğrenilince Rasim Baba büyük hayal kırıklığı yaşar. Oğlu Yusuf, konaktaki kadınları eğlendirmek için bizzat Fehim Paşa tarafından gölge oyuncusu olarak görevlendirilir. Bir de üstüne Yusuf, Fehim Paşa'nın kızına aşık olunca büyük siyasi karışıklıkların, iktidar kavgalarının ortasında eğlenceli olaylar dizisi gelişir.'

Oyun, bugün ve yarın saat 19.30, 28 Ocak'ta 14.00 ve 19.30 saatlerinde Atatürk Kültür Merkezi'nde sahnelenecek.
Kaynak: AA