İzmirli 9 Dernekten 'Körfez Geçiş Projesi'ne Destek

İnciraltı 2. Nesil Toprak Sahipleri Platformu Başkanı Karabulut: 'Körfez Geçiş Projesi'ne itiraz edip 'hiç yapılmasın' yaklaşımı, şehrimizin ilerlemesine ve gelişmesine engel olmaktır' Karşıyaka Birliği Dernekler Federasyonu Başkanı Yıldırım: 'Bu projenin sadece yol anlamında iki yakayı değil, gönülleri de buluşturacağına inanıyoruz. Böylesi mega projeler artık şehrimize bir an evvel kazandırılmalıdır'

İzmir'de faaliyet gösteren 9 dernek, Başbakan Binali Yıldırım'ın İzmir Büyükşehir Başkanı adaylığı döneminde kent için açıkladığı 35 projeden biri olan 'İzmir Körfez Geçiş Projesi'ne destek verdi.

Karşıyaka ilçesinde 8 derneği temsil eden Karşıyaka Birliği Dernekler Federasyonu ile İnciraltı 2. Nesil Toprak Sahipleri Platformu temsilcileri İnciraltı'nda ortak basın toplantısı düzenledi.

İnciraltı 2. Nesil Toprak Sahipleri Platformu Başkanı Tayfun Karabulut, kent ekonomisine katkısı olacağına inandıkları, önemli ulaşım projesi İzmir Körfez Geçiş Projesi'ne tam destek verdiklerini dile getirerek, 'Bu projenin hayata geçirilmesini sabırsızlıkla bekliyoruz. İzmit Körfez Geçişi, Osman Gazi Köprüsü'ne, kuş türlerinin yaşadığı 'Hersek Lagünü' için kavis verilmişti. Yapılacak İzmir Körfez Geçiş Projesi'nde de aynı hassasiyetin yaşanacağına inanıyor ve güveniyoruz. Körfez Geçiş Projesi'ne itiraz edip 'hiç yapılmasın' yaklaşımı, şehrimizin ilerlemesine ve gelişmesine engel olmaktır.' dedi.

Karabulut, İzmir Körfez Geçiş Projesi'ni, Başbakan Binali Yıldırım'ın gündeme getirdiğini anımsatarak, 'İzmirli Başbakan'ımız sayın Binali Yıldırım’ın şehrimize kazandıracağı en büyük yatırımlardan biri ve şehrimiz için bir sembol olacak, tüm İzmir’in merakla beklediği İzmir Körfez Geçiş Projesi için, Başbakan'ımızın şehrimize yapacağı ilk ziyarette, tarih açıklamasını büyük bir heyecanla bekliyoruz. Beklentimiz, ihalenin 65. hükümetimizin yıl dönümü olan 2017 Mayıs ayına kadar yapılması ve ilk kazmanın şehrimizin doğum günü 9 Eylül’de vurulmasıdır.' diye konuştu.

Karşıyaka Birliği Dernekler Fedarasyonu Başkanı Mehmet Yıldırım da Karşıyakalılar olarak projeyi çok önemsediklerini belirterek, 'Bu projenin sadece yol anlamında iki yakayı değil, gönülleri de buluşturacağına inanıyoruz. Böylesi mega projeler artık şehrimize biran evvel kazandırılmalıdır. Hükümetimiz ve büyükşehir belediyemiz birlikte çalışmalı, hizmetlerin büyümesi devam etmelidir.' ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA