İzmir'deki Bombalı Eylemlerin Davası

AK Parti Karşıyaka ilçe binası, MHP Çamdibi irtibat bürosu ile Çamdibi Polis Merkezi Amirliğine bombalı eylem düzenlediği ileri sürülen ve Buca'da polisle girdiği çatışma sonucu yakalanan terör örgütü MLKP üyesi sanığın yargılanmasına devam edildi.

İzmir'de, AK Parti Karşıyaka ilçe binası, MHP Çamdibi irtibat bürosu ile Çamdibi Polis Merkezi Amirliğine bombalı eylem düzenlediği iddia edilen ve Buca'da polisle girdiği çatışma sonucu yakalanan terör örgütü MLKP üyesi Deniz A'nın yargılanmasına devam edildi.

İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanlığı adına avukatlar Tuncay Bozkurt ve Gülşen Gezici ile sanık avukatı İmdat Ataş hazır bulundu. Hakkında müebbet ve 30 yıl hapis cezası istenen tutuklu sanık Deniz A. duruşmaya katılmadı.

İddia makamı, sanığın '6136 Sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar Hakkında Kanunu'nun 12. maddesi uyarınca cezalandırılması istemiyle açılan eylem nedeniyle beraatine, olay sırasında kullandığı ve yakalandığında ele geçirilen patlayıcı ve silahları dikkate alınarak cezalandırılması ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilmesi yönünde mütalaa verdi.

Sanık avukatı Ataş, kovuşturmanın genişletilmesine ilişkin talebini tekrar ettiklerini belirterek sanığın tutuksuz yargılanmasını istedi.

Sanığın tahliye edilmesi talebini reddeden mahkeme heyeti, sanık müdafiine kovuşturmanın genişletilmesine ilişkin yazılı beyanını sunması için süre verilmesine, ayrıca sanığın bir sonraki duruşmada hazır bekletilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

- Olay

İzmir'de 2015'te, önce Karşıyaka AK Parti İlçe binasına, ardından MHP Çamdibi irtibat bürosu ve Çamdibi Polis Merkezi Amirliği'ne bomba konulmuş, her üç yerde de hasar oluşmuştu.

Daha sonra Buca'da devriye görevi yapan polis ekibine silahla ateş edilmiş, saldırganlardan Deniz A, elindeki poşette dipçiksiz otomatik silah, bir tabanca ve el bombasıyla yakalanmış, diğer şüpheli ise kaçmıştı.

Deniz A'nın Karşıyaka AK Parti İlçe binası, Çamdibi Polis Merkez Amirliği ve MHP Çamdibi irtibat bürosunun bombalanması eylemlerini gerçekleştiren yasa dışı MLKP örgütü üyesi olduğu ortaya çıkmış, emniyet, savcılık ve Sulh Ceza Hakimliğinde susma hakkını kullanan zanlı tutuklanmıştı.
Kaynak: AA