İstanbul Devlet Opera Ve Balesi'nden 'Kardeşlik' Çağrısı

Dünyanın en önemli klasik müzik bestecilerinden Ludwig van Beethoven'ın '9. Senfoni' isimli eseri, İstanbul Devlet Opera ve Balesi (İDOB) tarafından (İDOB) 'Kardeşlik' için yorumlanacak.

İDOB'dan yapılan açıklamaya göre Suat Arıkan'ın da solist olarak sahne alacağı konser, 2 Şubat'ta Zorlu PSM'de gerçekleşecek.

İstanbul Senfoni Orkestrası Korosu ile İDOB Korosu iş birliğinde, dev bir koronun kardeşliğe, barışa ve neşeye çağrı yapacağı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

'9. Senfoni, klasik müzik eserlerinin içinde gerek müzikal, gerek 'insanlık' mesajlarıyla insanlığa armağan edilen bir başyapıttır. Modern toplumda oldukça önemli bir kültürel rol oynayan 9. Senfoni’nin en önemli mesajı, dünyanın temel ihtiyacı sayılan ve yaşamanın temel ihtiyacı olan özgürlük, eşitlik, kardeşlik ve barış kavramlarını içermesidir. Dört bölümden oluşan senfoninin son bölümü, insanoğlunun kardeşliğinin ve dayanışmasının coşkuyla vurgulandığı, Alman romantizmin öncülerinden Friedrich Schiller'in 'An die Freude' (Neşeye Çağrı) şiiriyle bitmekte ve insan sesinin kullanıldığı ilk senfoni özelliğini taşımasıyla daha da önemli bir yere sahiptir. İnsana özgü olan bu dünyada hümanistçe, modern insanın hayat anlayışı ve duygusuyla bir kez daha neşe, barış, özgürlük ve kardeşliğe çağrıdır.'

Konserde orkestrayı Cem'i Can Deliorman yönetirken, Paolo Villa, Gökçen Koray ile Seval Irmak da koro yönetmeni olarak sahne alacak.

Dilruba Akgün, Nesrin Gönüldağ, Bülent Külekçi ve Suat Arıkan ise solist olarak konserde sahneye çıkacak.

Kaynak: AA