Garanti, 'Bloomberg Finansal Hizmetler Cinsiyet Eşitliği Endeksi'nde

Garanti Bankası, cinsiyet eşitliği konusundaki uygulamalarıyla Bloomberg Finansal Hizmetler Cinsiyet Eşitliği Endeksinde yer aldı.

Banka açıklamasına göre, Garanti Bankası, finans sektöründeki şirketlerin değerlendirildiği Bloomberg Finansal Hizmetler Cinsiyet Eşitliği Endeksine girdi.

Kadınların sosyal ve ekonomik açıdan güçlenmeleri için uygulamaları ve girişimleri bulunan banka, insan kaynakları, müşteri ve toplum nezdinde yaptığı çalışmalarla, Türkiye'den, Bloomberg tarafından hazırlanan endekse girmeye hak kazanan ilk ve tek şirket oldu.

Endekste değerlendirilen İK uygulamaları arasında, kadın çalışan ve kadın yönetici oranları, çocuk bakımına destek olan uygulamalar, ayrımcılığın önüne geçilmesi, çalışanlara eşit fırsat sunulması, kadın çalışanlarla ilgili kulüpler kurulması, kadın çalışanlara kariyer ve kişisel gelişime yönelik eğitimler verilmesi gibi konular yer alıyor.

Ayrıca, bankanın kadınlara yönelik ürün geliştirmesi, kadın girişimcilerin ve tedarikçilerin desteklenmesi, müşteri ve çalışan haricindeki kadınların finansal okuryazarlığına destek sağlanması, uluslararası cinsiyet eşitliği inisiyatiflerine imzacı olunması gibi konularda gösterdiği performans, endekse girmesini sağlayan önemli kriterler olarak öne çıktı.

Açıklamada görüşlerine ye verilen Garanti Bankası Genel Müdürü Fuat Erbil, şunları kaydetti:

'Garanti Bankası olarak bugüne kadar ortaya koyduğumuz başarılı uygulamaların uluslararası arenada karşılık bulması ve takdir edilmesi bizim için gurur verici. 2015 yılında kurduğumuz Kadın Komitesi, imzacısı olduğumuz Birleşmiş Milletler Kadının Güçlenmesi Prensipleri (WEPs), Fırsat Eşitliği Modeli sertifikamız, adil ücretlendirme politikamız, üst yönetimdeki kadın oranını artırmak için kurduğumuz Kadın Yöneticiler Girişimi gibi uygulamalarla Garanti Bankası'nda kadınların istihdama daha güçlü tutunmasını ve yükselmesini sağlayan birçok adım attık.

Etkimizi daha geniş bir alana taşıyan Kadın Girişimciler Programı ve bir yıldan kısa sürede 50 bini aşkın takipçiye ulaşan Kadınlar Platformu (KALP) adlı Facebook sayfası gibi başarılı uygulamalarımızla kadınların iş yaşamında daha aktif yer almasına ve ekonomiye katkıda bulunmasına destek verdik. Bundan sonra da cinsiyet eşitliği konusunda öncü olmayı, daha çok kadına ulaşarak bu alandaki başarılarımızla adımızdan söz ettirmeyi hedefliyoruz.'

Kaynak: AA