Bitlis'te Karla Mücadele

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Bitlis Belediyesi, kar temizleme ve buzlanmaya karşı çalışmalarını aralıksız yürütüyor.

Belediyeden yapılan açıklamada, kent merkezi başta olmak üzere özellikle ana yol ve mahallelerde sabaha kadar sürdürülen çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı 20 araç ve 75 personelle vardiyalı karla mücadele çalışmalarının yürütüldüğü aktarılan edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

'Kent merkezindeki cadde, bulvar ve ana arterler ile yoğun kar yağışı alan Beşminare Mahallesi'ndeki TOKİ bölgesinde kar temizleme ve yol tuzlama çalışmaları gerçekleştirildi. Fen İşleri Müdürlüğü ile Temizlik İşleri Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimizin yaptığı koordineli çalışmalar sonucu ana arterlerin tamamı ulaşıma açık hale getirildi. Kent merkezinde trafiğin aksamaması, ana arter ve caddelerin açık tutulması için gece boyunca ekiplerimiz çalışmalarını sürdürdü.'

Kar küreme ve tuzlama çalışmalarının devam ettiğinin ifade edildiği açıklamada, vatandaşların kış lastiği takmaları için uyarıda bulunuldu.

Kaynak: AA