Bitlis'te 'Bürokrasi İle Mücadele Komisyonu' Kuruldu

Bitlis Valiliği 'Bürokrasi ile Mücadele Komisyonu' kurdu.

Komisyon Başkanı Vali Yardımcısı Murat Kütük, yaptığı açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra sivil toplum örgütlerinin temel hedefinin vatandaşlara hizmet etmek olduğunu söyledi.

İl genelinde görev yapan kamu görevlileri olarak, vatandaşlara daha iyi hizmet sunabilmek, hizmetin kalite ve standardını yükseltebilmek için Bitlis Valisi Ahmet Çınar'ın talimatıyla bir komisyon kurduklarını ifade eden Kütük şunları söyledi:

'Komisyona dilekçeyle başvurulacak. Dilekçeler, İl Yazı İşleri Müdürlüğüne verilecek olan şikayetin konusu açık ve net bir şekilde belirtilecektir. Alınan dilekçeler, görevli memurun ilgili kurumdan sözlü bilgi alacak ve durum hakkında bilgi sahibi olduktan sonra gerektiğinde yazılı savunma talep edilecek.

Yapılacak olan inceleme sonucunda ilgili memurun kusurlu olduğu kanaati hasıl olursa soruşturma açılacak, memurun görevini bilerek ihmal ettiği anlaşılması halinde cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunulacaktır.'

Bitlis'e yatırım yapacak olan yatırımcılar için kanunlar çerçevesinde, bürokratik işlemlerin en kısa sürede tamamlanmasına özen gösterileceğini belirten Kütük, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanları, zan altında bırakmak veya kin ve husumet gibi duygularla haksız şikayetlerde bulunarak, haklarında soruşturma açılmasına sebebiyet verenler hakkında da adli işlem başlatılacağını ifade etti.

Kaynak: AA