Birecik Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı İsim Değişikliği Konusunu Devletin Zirvesine Taşıyor

Şanlıurfa’nın Birecik İlçe Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı, 24 yıllık Birecik Barajı ismine hiçbir neden yokken Nizip isminin eklenmesinin hem Birecik hem de Şanlıurfa’ya haksızlık olduğunu söyledi.

Birecik Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı İsim Değişikliği Konusunu Devletin Zirvesine Taşıyor
Konuyu önümüzdeki günlerde Külliyede yapılacak belediye başkanları toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da aktaracağını ifade eden Pınarbaşı, yanlışın düzeltilmesi için mücadeleden asla vazgeçmeyeceklerini vurguladı. Pınarbaşı, yıllar önce “Birecik Barajı” olarak kurulan ve Bakanlar Kurulu tarafından da bu şekilde tescillenen isme, ortada hiçbir sebep yokken “Nizip” isminin eklenmesinin Birecik ve Şanlıurfa halkına saygısızlık olduğunu belirtti.

Şanlıurfa ve Birecik’e saygısızlık”

İsim değişikliği yapılırken ne Şanlıurfa milletvekilleri ne AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı ne de Birecik Belediyesine haber verildiğini aktaran Pınarbaşı, “Yapılan değişikliği tesadüfen ve üzülerek öğrendik. Bu olay, gerek Birecik gerekse Şanlıurfa halkını çok üzdü. Anlamsız bir değişim. Hiçbir neden yok, hiçbir gerekçe yok. Yapıldığı günden beri hesaplarsanız 24 yıldır buranın ismi Birecik Barajı. Yıllar sonra Nizip’in eklenmesini Birecik ve Şanlıurfa halkına karşı yapılmış bir saygısızlık olarak kabul ediyoruz” dedi.

Birecik halkı ve Birecik Belediye Başkanı olarak tepkilerini ortaya koyduklarını dile getiren Başkan Pınarbaşı, “Belediye meclisimizde tepki kararımızı aldık. Konuyu Büyükşehir Belediye Meclisimize taşıdık. Burada da konuyla ilgili komisyon kuruldu. Kınama yazıları ve meclis kararları yakında çıkacak” diye konuştu.

“Bu kadar basit mi”

Birecik Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı, isim değişikliği konusunda yaşadıkları rahatsızlığı, Şanlıurfa milletvekili olan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ile de paylaştıklarını belirterek, “Bakanımızın da isim değişikliğinden kesinlikle haberi yok. Milletvekillerimizin haberi yok, Büyükşehir Belediye Başkanımızın haberi yok. Bizlerin haberi yok. Şanlıurfa ve Birecik halkının elinden hakkının alınması bu kadar basit midir. Konuyu ilgililere bizzat sordum. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı bir gerekçe gösteremedi. Peki neden gerek duyuldu dedik. Bu konuda yine yeterli bilgi verilemedi. Cumhurbaşkanımızın Şanlıurfa’ya teşriflerinde bir dosya hazırladım ve kendilerine sundum. Herhalde buradan bir sonuç alacağımızı tahmin ediyorum. Ayın 27’sinde Külliyede yapılacak belediye başkanları toplantısında konuyu bir kez daha Cumhurbaşkanımıza aktaracağım” ifadelerini kullandı.

“Derdimizi anlatmaya devam edeceğiz”

Mücadeleden asla vazgeçmeyeceklerinin altını çizen Pınarbaşı, “Bizler bu yanlışın düzeltilmesini istiyoruz. Şayet Nizip’in ismi bir yere verilmesi gerekiyorsa, aşağıda Karkamış Barajı var, Nizip toprakları içerisinde. O zaman Karkamış Barajı’nın yanına Nizip ismini ekleyebilirler. Veya Karkamış Barajını değiştirip Nizip Barajı yapabilirler. Bu halka verilen bir hakkın geri alınması ayıptır. Bu hatanın en çabuk şekilde düzeltilmesini istiyoruz. Böyle bir haksızlığı asla kabul etmeyeceğiz. İlgili makamlara derdimizi anlatmaya devam edeceğiz. İnşallah sonucu da müspet olacak” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA