Yalova'da 'Erişiyorsam Varım' Fotoğraf Sergisi

Yalova'da, 'Erişiyorsam Varım' adlı fotoğraf sergisi açıldı.

Yalova Belediyesi Prof. Dr. Halil İnalcık Kültür Merkezi'nde, Yalova Kent Konseyi'nin ev sahipliğinde, İsveç Enstitüsü, İsveç İstanbul Başkonsolosluğu, Ruh Sağlığında İnsan Hakları Girişimi, Engelli Kadın Derneği ve Yalova Belediyesinin katkılarıyla düzenlenen sergide, farklı yaş ve engelli gruplarından bireylerin hayatlarını konu alan portrelere yer verildi.

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, serginin açılış töreninde yaptığı konuşmada, törene katılan İsveç Başkonsolosu Therese Hyden'e teşekkür ederek, 'Burada olmaları bizim için büyük mutluluk. Kendilerini ağırlamaktan gurur duyduk.' dedi.

Serginin farkındalık edinme amacı taşıdığını belirten Salman, 'İsveç İstanbul Başkonsolosluğu'nun da katkılarıyla açılan bu serginin ardından da kültürel ve sanatsal anlamda başkonsoloslukla sürekli bilgi alışverişimiz, istişarelerimiz sürecek. Kendilerinden rica ettik, İsveç'in bir kentiyle Yalova'yı kardeş şehir yapıp İsveç'le Türkiye ilişkilerini güçlendirmek istiyoruz.' diye konuştu.

Hyden de sergiyi çok beğendiğini belirterek, 'Bu sergi, İsveç için çok önemli. Çünkü sıradan insanların hikayesini anlatıyor. Bu sıradan insanlar, engelli insanlar. Bu sergideki fotoğraflar, hem İsveç'teki hem de Türkiye'deki bireyleri anlatıyor. O yüzden burada birlikte olmak, çok güzel. Engellilerin erişimi için İsveç'te çalışmalar yapılıyor. Bu, insan hakları açısından önemli bir konu.' ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından bir hafta açık kalacak serginin kurdelesi kesildi.

Kaynak: AA