Uslu Açıklaması 'Ekip Ruhu Hayati Önem Taşıyor'

AKUT’un başarılı kurtarma operasyonlarının arkasında ekip ruhunun bulunduğunu belirten AKUT Bodrum Ekip Lideri Sadettin Uslu, AKUT Milas gönüllülerine eğitim verdi.

Uslu Açıklaması 'Ekip Ruhu Hayati Önem Taşıyor'
AKUT Milas gönüllülerine eğitim veren AKUT Bodrum Ekip Lideri Sadettin Uslu, kurtarma operasyonlarında hayati önem taşıyan ekip ruhunun oluşabilmesi için gönüllülerin dikkat etmesi gereken konularda bilgi verdi. Her hafta çarşamba günü farklı konu başlıklarında sürdürülen eğitimlere katılan AKUT Milas gönüllüleri, ekip ruhu ve çalışmasında dikkat edilecek hususlarda bilgilendirildi.

“Bu zamana kadar gerçekleştirdiğimiz kurtarma operasyonlarının başarısını ekip ruhuna borçluyuz.” diyerek gönüllülere bilgi veren Uslu, “AKUT üyesiyseniz eğer; öncelikle gönüllü, karşılıksız yardımsever, insan hayatına değer veren, dürüst ve güvenilir olmalısınız. Bu değerler AKUT’u var eden değerlerdir. Bunun yanında ekip olabilmek, ekip ruhuna sahip olabilmek de büyük önem taşır. Biz 3 kişi de olsak, 103 kişi de olsak birbirine tamamen kenetlenmiş tek vücut halinde, egosuz kıskançlık ve küskünlükten uzak, özel hayatımızdaki olumsuzlukları işimize taşımadan, karşılıksız sevgi ve saygı çerçevesinde çalışırız.” dedi.



Yaban kazlarının uzun yolculuklar yapabilmek için V şeklinde bir uçuş stratejisi geliştirdiğini söyleyen Uslu, “Yaban kazları bu uçuş tarzıyla hava akımını delerek uzun yolları kat edebiliyor. En başta uçan sürü lideri kaz yorulunca, onun yerine hemen diğer kaz geçer. En öncekinin açtığı yoldan da diğer kazlar kolaylıkla ilerler. AKUT ekibinin çalışma sitili de bunun gibidir. Ekipteki en deneyimli kişi kurtarma operasyonuna önderlik eder ve karşılaşılan sorun hep birlikte çözüme kavuşturulur. Ekipteki bir kişinin hatasının tüm ekibi etkilediğini unutmamanız gerekiyor.” diye konuşarak, gönüllülere yaşanmış olaylardan ders çıkarılacak kesitler sundu.
Kaynak: İHA