Toplu Taşımaya Sıkı Denetim

Manisa Büyükşehir Belediyesi, şehir içi toplu taşıma araçlarında engelli rampası ve koltuklarının kullanımına yönelik denetim gerçekleştirdi.

Toplu Taşımaya Sıkı Denetim
Engellilerin sosyal hayata katılımını kolaylaştırmak için çalışmalar yürüten Manisa Büyükşehir Belediyesi, aynı hassasiyeti toplu taşıma araçlarının kullanımında da sürdürülmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda engelli vatandaşların toplu taşıma araçlarına binip inmelerinde sorun yaşamamaları için Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından şehir içi toplu taşıma araçlarına yönelik olarak denetim yapıldı. Ulaşım Dairesi Başkanlığı Zabıta ekipleri, toplu taşıma araçlarının engelli rampalarını ve engelli koltuklarının kullanılabilir olup olmadığını kontrol etti. Yönetmeliğe uygun olmayan araçlara cezai işlem uygulandı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Mümin Deniz de toplu taşıma araçlarında yapılan denetim hakkında bilgiler verdi. Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmak için geliştirdiği projeler ile bir çok belediyeye örnek olduğunu belirten Deniz, toplu taşımada da aynı hassasiyetin gösterilmesi için bu tür denetimleri sık sık gerçekleştirdiklerini söyledi.

Toplu taşımayı kullanan vatandaşların istekleri doğrultusunda engelli rampalarının açılması gerektiğini vurgulayan Ulaşım Daire Başkanı Deniz, "Toplu taşıma şikayet hattı ile vatandaşlarımız 24 saat bizlere ulaşabilirler. Şoförler, vatandaşların bu taleplerine her zaman olumlu yanıt vermek durumundalar. Eğer vatandaşın talebine yanıt vermez ya da münakaşa etme durumuna girerlerse vatandaşlarımızın bizi konuyla ilgili bilgilendirmesi yeterli. Ekiplerimiz, bu tür durumlarda gerekli cezai işlemi ilgili araç ve şoförlere uygulamaktadırlar” diye konuştu.

Kaynak: İHA