THY İle University Of Management Technology Arasında İş Birliği

THY Havacılık Akademisi ile yaklaşık bir yıldır bölgesel pazarlama odaklı çalışmalar yürüttüğü Pakistan'ın en prestijli eğitim kurumlarından University of Management Technology arasındaki çalışmalar ivme kazandı.

Türk Hava Yolları (THY) Havacılık Akademisi ile yaklaşık bir yıldır bölgesel pazarlama odaklı çalışmalar yürüttüğü Pakistan'ın en prestijli eğitim kurumlarından University of Management Technology arasındaki iş birliği artıyor.

THY Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamaya göre, son dönemde, iki ülke hükümetleri tarafından alınan kararlarla ivme kazanan ilişkiler, birçok sektörde olduğu gibi havayolu taşımacılığı ve eğitim alanlarındaki ortak çalışmaların artmasını ve yeni projelerin gündeme gelmesini olanaklı hale getirdi.

University of Management Technology Rektörü Prof. Dr. Hasan Sohaib Murad, geçen hafta Havacılık Akademisi Başkanı Doç. Dr. Kemal Yüksek'i akademi binasındaki makamında ziyaret etti.

Ziyarette, akademinin uzmanlığında 'M. Sc. in Air Transport Management yüksek lisans programı, Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) ve Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) tehlikeli maddeler, kargo, yolcu ve yer hizmetleri eğitimleri' gibi havacılık eğitim ve programlarının Pakistan ve çevresindeki bölgelerde tanıtımı ve pazarlanması konusu ele alındı. Görüşme, taraflar arasında eğitim özelindeki iş birliği süreçlerinin geliştirilmesine katkı sağlaması yönüyle önem arz ediyor.

IATA eğitimleri alanında 2015'te satış performansı ile gösterdiği başarı dolayısıyla 'IATA Premier Circle Member' unvanını alan ve 2016'da gerçekleştirdiği 50'nin üzerinde eğitimle başarı grafiğini yükselten Havacılık Akademisi, bu yıl da dünyanın dört bir yanından gelecek kursiyerleri ağırlamaya hazırlanıyor. Bu yılın ekim ayında başlatılacak programa Pakistanlı öğrenciler de dahil edilecek.

University of Management Technology ile geliştirdiği faaliyetlerle Pakistanlı öğrencilere de kapılarını açan akademi, aynı zamanda eğitimlerini ilgili bölgeye taşımayı hedefliyor.

Rektör Prof. Dr. Murad da konuya ilişkin açıklamasında, Pakistan'da özellikle Boeing ve İstanbul Teknik Üniversitesinin desteğiyle akademi tarafından yürütülen ve dersleri dünyaca isim yapmış akademisyenler tarafından verilen 'M. Sc. in Air Transport Management' yüksek lisans programına ilginin yoğun olduğunu belirtti.

Murad, yürüttükleri pazarlama ve reklam faaliyetleri ile talebin daha da artmasını beklediklerini kaydetti.
Kaynak: AA