Suriye Türkmenleri Astana'da

Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği (TKÜUGD) Suriye muhalefetinin Astana’da yapılan ateşkes görüşmelerinde 14 temsilci ile yer aldığını ve Türkmenlerin de Sultan Murad Tümeni ile temsil edildiğini açıkladı.

Suriye Türkmenleri Astana'da
(TKÜUGD) Astana görüşmelerinin Suriye’de uygulanan ateşkesi kalıcı olması yönünde yapıldığını siyasi ve kalıcı bir çözüm için görüşmelerin yapılmayacağını açıkladı.

Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği (TKÜUGD) Suriye medya takip masası Astana’da Türkiye ve Rusya garantörlüğünde düzenlenen Suriye müzakereleri toplantısına katılan muhalif gruplar, bulundukları şehirler ve temsilcilerini açıkladı.

TKÜUGD Astana görüşmelerinin Suriye’de uygulanan ateşkesi kalıcı olması yönünde yapıldığını siyasi ve kalıcı bir çözüm için görüşmelerin yapılmayacağını ifade etti.

Hüseyin Bozan tarafından açıklanan bilgilere göre; Suriye’de bulunan yabancı gurupları temsilen Astana’ya katılım olmadı. Astana’da Rejim’in karşısında masada bulunan guruplar ve temsilsileri şöyle; Sultan Murat Tümeni (Halep) Albay Ahmet Osman,Cephet’ül Şamiye (Halep) Halid Aba,Festakim Kema Umirte Topluluğu (Halep) İzzeddin Salim, Ceyş’ül İslam (Şam - İdlib) Muhammed Alluş, Sukur Şam (İdlib) Maamoun Haj Musa, Ecnad’uş Şam (Hama) Manar Al-Şami,, Güney Cephesi (Dera - Kuneytra - Şam) Binbaşı İssam Al-Reis ve Binbaşı Hassan İbrahim, Ceyş’ül Ahrar el-Aşair (Dera) Şeyh ,Rakan el-Kadir, Yüzbaşı Husam el-Karaşa ve Yüzbaşı Tarık el-Halaf,Feylak’uş Şam (İdlib) Dr. Nizar el-Hakim,Özgür İdlib Ordusu (İdlib) Pilot Albay Fares Biouş, Şüheda İslam Tugayı (İdlib) Yüzbaşı Said,Ceyş’ül Nasr (Hama) Abdülhakim Rahmun, Ceyş’ül İzze (Hama) Yüzbaşı Mustafa Maarati, Sahil Tümeni (Lazkiye) Yüzbaşı Muhammed Haj Ali.
Kaynak: İHA