Şırnak İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı

Şırnak'ta, 2017 yılı 1. Dönem İl Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı.

Vali Vekili Ali Arıkan başkanlığında valilikte gerçekleştirilen toplantıya, kamu kurum ve kuruluşu idarecileri, belediye başkanları ve kaymakamlar katıldı.

Arıkan, toplantıda yaptığı konuşmada, Şırnak'a pozitif ayrımcılık yapılarak büyük bütçe ayrıldığını söyledi.

Kentin büyük bölümününde terör örgütünden kaynaklanan tahribatların onarıldığını belirten Arıkan, 'Şırnak'ta bölücü terör örgütü çukur ve barikat kazarak çok büyük zararlar verdi. Su, kanalizasyon, elektrik ve yol başta olmak üzere birçok sıkıntı ile karşı karşıyayız. Devletimizin sağladığı imkanlar sayesinde bu yaraları sarma noktasında herkes el birliği ile çalışıyor. Devletin bize sunduğu bu konuda ciddi kaynaklar vardır. Bugün var olan sıkıntılarımızı dillendirerek, bunları minimize etmek için çalışacağız.' ifadelerini kullandı.

Gerçekleşen projeler hakkında da bilgi aktaran Arıkan, şöyle konuştu:

'2016 yılında 16 kuruluşun ve özellikle projelerin Aralık ayı sonu itibariyle 6 sektörde 343 proje için ayrılan ödenek miktarı 476 milyon 531 bin liradır. İlimizde yatırımcı kuruluşların ve KÖYDES, GAP, DİKA projelerinin değerlendirilmesiyle elde edilen sonuçlara göre, eğitim, sağlık, tarım, ulaştırma da 2016 Aralık ayı sonu itibariyle 285 milyon 932 bin lira harcama yapılmıştır. Buna göre nakdi gerçekleşme oranı yüzde 60’tır.'

Kaynak: AA