'Ovalar Tarımsal Sit Gibi Korunacak' Açıklamasına Çiftçiden Destek

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik'in ovaların korunmasına ilişkin açıklaması Mardin'in Kızıltepe ilçesindeki üreticiyi memnun etti Türkiye Ziraatçılar Derneği İl Temsilcisi Kuzu: 'Bakanımızın açıklanmasını sevinçle karşıladık'.

Mardin'deki üreticiler, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in ovaların korunmasına ilişkin açıklamasına destek verdi.

Bakan Çelik'in, 'Bakanlar Kurulu kararıyla belirlenen bu ovalarımız artık 'tarımsal sit' gibi korunacak. Böylelikle tarımsal nitelik taşıyan ovalarımızın amaç dışı ve yanlış kullanımlar sonucu yok olmasını büyük ölçüde önlemiş olacağız.' açıklaması Kızıltepe ilçesinde memnuniyetle karşılandı.

Türkiye Ziraatçılar Derneği Mardin İl Temsilcisi İbrahim Halil Kuzu, gazetecilere yaptığı açıklamada Kızıltepe Ovası'nda yaklaşık 1 milyon 350 bin dekar işlenebilir tarım arazisi olduğunu belirterek, 950 bin dekar arazide sulu tarım, 400 bin dekar da ise kuru tarım yapıldığını söyledi.

Ovaların korunması gerektiğini vurgulayan Kuzu, 'Bakanımızın açıklanmasını sevinçle karşıladık. Tarım arazilerinin yapılaşma veya başka amaçla kullanılmasını istemiyoruz.' dedi.

Çiftçi Cebrail Bülbül ise arazilerin korunması gerektiğini vurgulayarak, 'Tarım arazisi bizim hazinemizdir. Özellikle de yapılaşmanın tarım dışı alanlarında yapılması daha uygun olur.' ifadesini kullandı.

Ahmet Ayhan da tarım alanlarının yapılaşmaya açılmamasını istedi.
Kaynak: AA