Ordu'da İlk Kez Kapalı Laparoskopik Ameliyatı Yapıldı

Ordu’da divertikül hastalığına bağlı bağırsak iltihaplanması ameliyatı ilk kez kapalı laparoskopik yöntemle gerçekleştirildi.

Ordu'da İlk Kez Kapalı Laparoskopik Ameliyatı Yapıldı
2 ay önce kolon divertikülit tanısıyla Ordu Devlet Hastanesinde tedavi görmeye başlayan 37 yaşındaki Ayşegül Şimşek adlı kadının ameliyatını gerçekleştiren Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Gökhan Zaim ve ekibi, iki saatlik bir cerrahi müdahale ile genç kadının sağlığına kavuşmasını sağladı. Yapılan ameliyat ve hastanın durumu hakkında bilgiler veren Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Gökhan Zaim, “Ayşegül Şimşek 2 ay önce kolon divertikülit (kalın bağırsak cepleşmesi, iltihaplanması) tanısı ile hastanemize yatırılarak tedavi altına alındı. Kendisine ameliyat planladık, kalın bağırsağın divertiküllü kısmını çıkarıp kapalı yöntemle ameliyatını tamamladığımız Ayşegül hanımı birkaç gün içerisinde de taburcu edeceğiz” dedi.



“Kapalı yöntem ilk kez uygulandı”

Divertüküler ile akutdivertikülit hastalıkları ve Ordu’da ilk kez gerçekleştirilen laparoskopik kolan ameliyatı hakkında açıklamalarda bulunan Zaim, “Divertiküler hastalık kalın bağırsak hastalıkları içerisinde hastaneye yatışın yarısını oluşturan hastalık grubu. 50 yaşın altında yüzde 5 ila 10 civarında gözükmekle birlikte yaş ilerledikçe 70’li yaşlara çıktıkça hastaların yüzde 50’sinde divertiküller görmekteyiz. Akutdivertikülit bağırsak cepleşmesi dediğimiz divertiküllerin iltihaplanması ile ortaya çıkan bir hastalık. 50 yaşın altında genellikle genç hastalarda divertikülit tanısı koyduğumuz hastaneye yatıracak derecedeki hastalarda operasyon öneriyoruz. Ya da iki atak geçirmiş akutdivertikülit olan hastalarda genellikle hastanın durumu uygunsa operasyon gerekiyor. Bizde bu ameliyatı hastanemizde kapalı yöntem ile gerçekleştirdik. Hastamız da bu durumdan gayet mutlu. İlerleyen günlerde taburcu edeceğiz” diye konuştu.



Ameliyatın ardından sağlığına kavuştu

Yaklaşık 2 ay önce karın ağrısı sebebiyle hastaneye başvurduğunu belirten hasta Ayşegül Şimşek ise yapılan tedaviler sonucunda doktorunun ameliyata karar verdiğini belirtti.

Gerçekleşen ameliyatın ardından ağrılarının geçtiğini dile getiren Şimşek, sağlığına kavuşmasına vesile olanlara teşekkür etti.
Kaynak: İHA