Öğrencilerden '15 Temmuz Şehitlerini Anma' Programı

Adana’nın Karataş ilçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü desteğiyle İMKB Çok Programlı Anadolu Lisesi organizasyonunda ’15 Temmuz Şehitlerini Anma’ programı düzenlendi. Etkinlikte, ilçe genelindeki öğrenciler arasında düzenlenen 15 Temmuz şehitleri ile ilgili şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Öğrencilerden '15 Temmuz Şehitlerini Anma' Programı
İMKB Çok Programlı Anadolu Lisesi konferans salonunda düzenlenen etkinliğe İlçe Kaymakamı Durmuş Gençer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Semender Karabulut, öğretmenler, öğrenciler ile veliler katıldı.

’15 Temmuz Şehitlerini Anma’ etkinliği, darbe girişimi gecesi ve sonrasında yaşananları anlatan fotoğraf sergisi ve video gösterimi ile başladı.

Etkinlikte konuşan Karataş Kaymakamı Durmuş Gençer, eğitim ve öğretimin öneminin tartışılmaz olduğunu belirterek, "Çocuklarımıza milli değerleri, vatan sevgisini, insani değerleri aşılamak birinci görevimiz olmalı. Şu anda ülkemizde yaşanan hain saldırılara, bizi bölmeye çalışan düşmanlara ancak bu değerlerle yetişen insanlarla birlikte direnebilir ve yaşayabiliriz" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Semender Karabulut da, "Tarihe şanlı bir direniş olarak geçen bu mücadele, ülkesinin geleceği için göğsünü siper, canlarını feda eden şehitlerimizi rahmetle anmak ve hatırlanmalarını sağlamak milli ve insani sorumluluğumuzdur" diye konuştu.

Konuşmaların ardından ilçe genelinde 15 Temmuz şehitleri anısına düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Etkinlik sonunda, öğrencilerin ödül alan şiirlerden oluşturduğu oratoryo gösterisi sunuldu.
Kaynak: İHA