Manisa'nın Su Potansiyeli Masaya Yatırıldı

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Jeoloji Mühendisleri Odası, Büyükşehir Belediyesi kanunuyla birlikte kurulan MASKİ Genel Müdürlüğü’nde bir sunum gerçekleştirdi. MASKİ Hizmet Binası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen sunumda Manisa ve Türkiye’de su durumu ve yeraltı sularının nasıl kullanılması gerektiği yönünde başlıklar ön plana çıktı.

Manisa'nın Su Potansiyeli Masaya Yatırıldı
Suyun öneminin farkında olarak çalışmalarını sürdüren MASKİ Genel Müdürlüğü, diğer kurumların da fikirlerinden faydalanıyor. Bu kapsamda, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Jeoloji Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Alim Murathan, MASKİ’de bir sunum gerçekleştirildi.

Sunumda MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, Genel Müdür Yardımcıları Mahmut Bilgen, Şehnaz Başaran ve Burak Aslay, Destek Hizmetleri Dairesi Başkanı Mustafa Parmaksız, Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı Funda Solak, Projeler Dairesi Başkanı Bircan Kaynak, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ahmet Ulvi Kaynak, İçme Suyu Dairesi Başkanı Fevzi Demir, İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Necati Abalı, İlçe Hizmetleri Dairesi Başkanı Hayri Okkalı, Emlak İstimlak Dairesi Başkanı Yalçın Uzan, Bilgi İşlem Dairesi Koordinatörü Gökhan Kiriş ve MASKİ’de görevli mühendisler yer aldı.

Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Alim Murathan sunumunda, dünya yeraltı suyu havzaları, Manisa ili yerüstü ve yüzeysel su kaynakları ve potansiyellerini haritalar üzerinde anlattı. Murathan, Manisa ve Türkiye’de su durumunu değerlendirdiği sunumunda Manisa’nın su kaynaklarını etkileyen faktörleri açıkladı.

Murathan ayrıca yeraltı sularını korumanın çok önemli olduğunu ve bu konunun dikkatli bir şekilde takip edilmesi gerektiğini söyledi.

Sunumun sona ermesinin ardından, soru cevap bölümüne geçildi.

“Bu makamlarda çözüm odaklı çalışıyoruz”

Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Alim Murathan’a sunumu nedeniyle teşekkür eden MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, çok genç bir kurum olarak Manisalılara kaliteli altyapı hizmeti verdiklerini söyleyerek şöyle konuştu: “Hemşehrilerimize hizmet etmek için bulunduğumuz bu makamlarda çözüm odaklı çalışıyoruz. Henüz genç bir kurum olmamıza rağmen 17 ilçemize kazandırdığımız hizmetlerimiz ortada. Bunun yanında kendimizi geliştirmek için de çalışmalar yapıyoruz. Farklı konularda tecrübeleri bulunan isim ve kurumlarla sürekli fikir alışverişi içerisindeyiz” dedi.

Kaynak: İHA