Erdemli'de Kaymakamlık Ve Belediye, Doğalgaz İçin Kampanya Başlattı

İçel’in Erdemli ilçesine doğalgaz getirilmesi için Kaymakamlık ve Erdemli Belediyesi tarafından kampanya başlatıldı. İlçede, vatandaşlardan talep dilekçesi toplanırken, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, doğalgazın ilçeye gelmesi için her türlü gayreti gösterdiklerini belirtti.

Erdemli'de Kaymakamlık Ve Belediye, Doğalgaz İçin Kampanya Başlattı
Erdemli’de, Kaymakamlık ve belediye doğalgazı ilçeye getirmek için seferberlik başlattı. Bu çerçevede başlatılan doğalgaz talep dilekçesi toplama çalışmasına Erdemli’li vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan Erdemli Belediye Başkanı Tollu, Erdemli’nin hızlı bir şekilde büyümesi ve gelişmesinin, doğalgazın Erdemli’ye getirilmesini elzem kıldığını vurguladı. Merkezi idare ve Büyükşehir Belediyesi ile birlikte insanların kaliteli hayat standardına kavuşması için ciddi bir çalışma ve gayret içerisinde olduklarını ifade eden Tollu, Erdemli için ‘olmazsa olmaz’ ihtiyaçlardan birinin de doğalgaz olduğunu kaydetti.

Doğalgazın sadece konutlarda değil, tarım ve sanayide de kullanılacak bir enerji türü olduğunu dile getiren Tollu, doğalgazın diğer enerji türlerine göre doğaya daha az zarar verdiği için temiz bir enerji olduğunu belirtti.

Bu konuda belediye olarak üzerlerine ne düşüyorsa yapacaklarını ifade eden Tollu, Erdemli’nin ekonomisinin tam manada gelişebilmesi için doğalgaz ve tarım organize sanayi bölgesinin bir an önce faaliyete geçmesi gerektiğini vurguladı. Her iki konuyla alakalı belge, bilgi ve dokümanların ilgili bakanlıklara ulaştırıldığını bildiren Başkan Tollu, “Allah izin verirse 5 yıl içerisinde Erdemli’nin üçe, dörde katladığını hep birlikte müşahede edeceğiz. Bu iki yatırımın Erdemlimize gelmesi demek Erdemli’de yaşayan vatandaşlarımızın zenginleşmesi demek, kaliteli yaşam standardına kavuşması demek, çağa ayak uydurması demek, ürettiği ürünlerin para etmesi demek ve çok daha da önemlisi yazlık sahibi insanlarımızın kışın da Erdemli’de kalmaları demektir. Doğalgazın Erdemlimize getirilmesi konusunda üzerimize düşen ne varsa yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz” dedi.

Erdemli Belediyesi Başkan Yardımcısı Rüştü Çınar da doğalgaz konusunda çalışmaları çok önemsediklerini ifade eden Çınar, şunları söyledi: “Erdemli’ye doğalgaz gelebilmesi için Erdemli’de vatandaşların talepte bulunması gerektiği söylendi bize. Belediye meclisimizden karar aldık. Doğalgazın Erdemli’ye gelmesiyle ilgili ne gerekiyorsa yapacağımızı belediye olarak taahhüt ettik. Şimdi de oldukça yoğun dilekçe ile başvuru var. Erdemli’ye geleceği ile ilgili kampanyamızdan sonra yapılan açıklamalar var. İnşallah Erdemli’miz doğalgaza kavuşacak.”

Vatandaşlar da yaptıkları açıklamalarda, kampanyaya destek verdiklerini ve Erdemli’ye doğalgaz istediklerini dile getirerek, teşekkür ettiler.
Kaynak: İHA