Ayvalık'ta Gıda Güvenle Tüketilecek

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ile Ayvalık Esnaf ve Sanatkârlar Odasınca hazırlanan HACCP Hijyen Eğitimi Projesi; Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) tarafından onaylanarak, desteklenmeye hak kazandı.

Ayvalık'ta Gıda Güvenle Tüketilecek
Ayvalık genelindeki; otel, restoran, fırın ve unlu mamuller üretim yerlerine yönelik hazırlanan projenin imza töreni Ayvalık Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mehmet Uysal ile GMKA Genel Sekreter Vekili Dr. Kasım Özek’in katılımıyla Balıkesir’de gerçekleştirildi.

Yapılan protokol ile ilgili açıklamalarda bulunan Ayvalık Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mehmet Uysal, 14-17 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek ve 4 gün sürecek olan eğitimlerde çeşitli üniversitelerden öğretim görevlilerinin eğitim vereceğini söyledi.



Ayvalık’ta faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarlara yönelik İSO 22000 Gıda Güvenliği ve HACCP Temel Eğitimi ile farkındalığın artırılmasının amaçlandığı proje kapsamında; 60 otel, restoran ve üretim tesislerinin HACCP Hijyen Eğitimi’ne tabi tutulacağını vurgulayan Mehmet Uysal, “Bu eğitimlerin ardından daha sağlıklı, hijyenik koşullarda gıda üretimlerinin yapılmasını sağlayarak, Ayvalık halkı ile misafirlerimizin güvenli gıda tüketmesine katkı vermiş olacağız” dedi.

Mehmet Uysal, projenin hazırlanmasında emeği geçen başta Ayvalık Esnaf Odası Başkanı Melih Çakırca olmak üzere; oda personeli, İlçe Tarım Müdürlüğü Gıda Mühendisi Perihan Akdaş ile İlçe Tarım Müdürlüğü Gıda Bölümü çalışanlarına teşekkür ederek, Ayvalık için yeni hazırladıkları yeni projeleri de hayata geçirmeyi sürdüreceklerini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA