Antalyalı Müteahhitler 2017'Den Umutlu

Muratpaşa Müteahhitler Derneği Başkanı Saraç: '2017 yılından umutluyuz. Rus krizinin geride kalmış olması yabancıya konut satışı rakamlarını yeniden artıracaktır'

Antalya'daki Muratpaşa Müteahhitler Derneği Başkanı Adnan Saraç, 2017 yılından umutlu olduklarını ve Rusya ile ilişkilerin yeniden normalleşmesiyle yabancılara konut satışının yeniden artacağını bildirdi.

Saraç, yaptığı yazı açıklamada, Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) konut satış rakamlarını değerlendirdi.

Türkiye genelinde 2016 yılı konut satışının, bir önceki yıla göre yüzde 4 artarak 1 milyon 341 bin 453 konut ile rekor kırdığına dikkati çeken Saraç, inşaat sektörünün kazandırmaya devam ettiğini ve 2017'de de sektörün büyümeye devam etmesini beklediklerini bildirdi.

Çok zor bir yılı rekor konut satışıyla geride bırakmanın inşaat sektörü adına büyük bir başarı olduğunu vurgulayan Saraç, 'Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümet, kriz sürecini başarıyla yönetti ve sektörü ayakta tutacak hamlelere imza attı. 2017 yılında da sektörü destekleyecek adımların atılmasını ümit ediyoruz. Yeni kampanyalarla bu başarıyı daha da yukarı taşımak gerekiyor.' ifadelerini kullandı.

- Yabancıya konut satışında Antalya ikinci

Açıklamasında Antalya özelinde de değerlendirmelerde bulunan Saraç, kentin konut sektöründe İstanbul, Ankara ve İzmir'den sonra en yüksek paya sahip il olduğunu, yabancıya konut satışında ise İstanbul'un ardından ikinci sırada yer aldığını hatırlattı.

Aralık 2016'da bir önceki yılın aynı dönemine göre düşüş yaşansa da 2016 yılının genel anlamda Antalya için olumlu geçtiğine işaret eden Saraç, '2017 yılından da umutluyuz. Rus krizinin geride kalmış olması yabancıya konut satışı rakamlarını yeniden artıracaktır. Bunların yanı sıra Kırcami ve kentsel dönüşüm projelerinin de start almasıyla Antalya'da 2017 yılı inşaat sektörü açısından parlak bir yıl olacak gibi görünüyor.' değerlendirmesini yaptı.

Kaynak: AA