Tırlar Halepliler İçin Yola Çıktı

Mamak Belediyesi ve Hayrat Vakfınca Suriyeli mazlumlara ulaştırılmak üzere hazırlanan yardımları taşıyan tırlar yola çıktı.

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Türk milletinin faziletli bir millet olduğunu vurgulayarak, 'Ülkemize sığınan mülteciler için devletimiz çok ciddi şekilde çalışıyor ancak vatandaşlarımız da bu işe sahip çıkıyor.' değerlendirmesinde bulundu.

Mamak Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Mamak Belediyesi ve Hayrat Vakfı işbirliği ile Haleplilere un, soba, battaniye, kışlık elbise, ayakkabı ve kuru gıda maddelerinden oluşan yardımlar gönderildi.

Yardım tırlarının uğurlanması dolayısıyla Mamak Belediye Başkanlığı önünde tören düzenlendi. Törene Mamak Belediye Başkanı Akgül, AK Parti Mamak İlçe Başkanı Muhammed Abdullah Özer, Hayrat Vakfı Ankara Temsilcisi Yavuz Yekeler, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Akgül, törende yaptığı konuşmasında, İslam coğrafyasında ciddi şekilde kan aktığını belirterek, “Bu millet maddi imkanına bakmadan imkanlarını paylaşan faziletli bir millettir. Sınırımızdaki iç savaştan kaçarak ülkemize sığınan mülteciler için devletimiz çok ciddi şekilde çalışıyor ancak vatandaşlarımız da bu işe sahip çıkıyor.” ifadelerini kullandı.

Yekeler ise daha önce yıllarda Bayırbucak'a 650 yardım tırı gönderdiklerini anımsatarak bu yıl da Halep öncelikli yardımlarının devam ettiğini belirtti. Yekeler, desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Mesut Akgül’e ve yardımda bulunan vatandaşlara teşekkür etti.
Kaynak: AA