Tekirdağ'da Süt Ve Süt Ürünleri Üreticileri Bir Araya Geldi

Tekirdağ ili süt ve süt ürünleri sektör temsilcileri sektörün sorunlarını görüşmek üzere Trakya Kalkınma Ajansından bir araya geldi.

Trakya Kalkınma Ajansından yapılan yazılı açıklamada, Tekirdağ'daki süt ve süt ürünleri sektör temsilcilerinin katıldığı toplantıda Trakya peynirinin markalaşması ve pazarlanması konuları ele alındığı belirtildi.

Toplantıya Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Tekirdağ Tarım İl Müdürü Zekeriya Sarıkoca, Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İhsan Soysal,Tekirdağ İli Süt ve süt ürünleri sektör temsilcileri katıldı.

Trakya peynirinin markalaşması ve pazarlanmasına vurgu yapılan toplantıda konuşma yapan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Trakya peynirinin pazarlanması ve markalaşması konusunda her türlü desteği üreticilere vermeye hazır olduklarını kaydetti.

Şahin, 'Tüm aşamalarda beraber hareket edeceğiz. Sizler Trakya peynirinin pazarlanması ve tanıtılmasında Tekirdağ'a yakın olan İstanbul gibi büyük bir pazarda da Trakya peyniri markasıyla ürettiğiniz ürünleri satma imkanına kavuşacaksınız.' diye konuştu.

Trakya peynirinin pazarlanması ve tanıtılması stratejisi hususunda üreticiler Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreterliğinden teknik ve finansal yönden desteğe ihtiyaçları olduğunu ifade etti.

Bu konuda Trakya Kalkınma Ajansının hangi aşamada ve ne şekilde bir destek vereceğinin görüşülmesiyle toplantı sona erdi.

Kaynak: AA