Oto Tamir Ustasından 'Buji Bakımı' Uyarısı

Oto tamir ustası Osman Özdemir, zamanında değişmeyen bujilerin aracın performansını düşürdüğüne dikkat çekerek, bunun da fazla yakıt yakılmasına neden olduğu vurguladı.

Oto Tamir Ustasından 'Buji Bakımı' Uyarısı
Batmanlı oto tamir ustası Osman Özdemir, araç sahiplerini buji bakımlarını rutin olarak yaptırmaları konusunda uyardı. Özdemir, sürücülerin yakıt tasarrufu sağlamak için buji takımlarını belirlenen sürelerde kontrol etmesi gerektiğine dikkat çekerek, özellikle LPG’li araçların buji bakımlarının sıklıkla yapılması gerektiğini kaydetti.

Buji bakımları zamanında yapılması durumunda yakıt tasarrufu sağlandığını ve aracın performansının yükseldiğini anlatan Özdemir, “Bakımlar zamanında yapılmasa performans düşer ve araçta tekleme sorunu yaşanır. Araç daha fazla yakıt yakar. Araç sahipleri aracını kullanmak istiyorsa muhakkak 30 bin kilometrede bir değiştirin. Bazı ustalar bujileri temizleyip takıyor. Temizlemeyin mutlaka değiştirin. Değiştirdiğiniz takdirde hem aracın performansı yükselir hem de yakıt tasarrufu için iyi olur” dedi.



“LPG’li araçlarda daha sık kontrol edilmesi lazım"

LPG’li araçlarda buji bakımının daha çok önemli olduğunu vurgulayan Özdemir, "LPG’li araçların benzinli araçlardan 10 bin kilometre daha önce bujilerinin değişmesi lazım. Buji bakımı yapılmadığı takdirde araca bir zarar gelmez ancak daha çok yakıt yakmasına neden olur ve performanstan düşer. Eğer araç sahibi yakıt tasarrufu sağlamak istiyorsa her 15 ila 20 bin kilometrede bir bujilerini kontrol etsinler, bunu da kendileri değil işin ehli ustalar veya servislerde gözden geçirilmesi gerekiyor” diye konuştu.

Kaynak: İHA