Mobil RAM Otobüsü İlk Seferine Çıktı

Sakarya'da özel eğitime muhtaç bireylerin rehberlik hizmeti almasını kolaylaştırmak amacıyla 'Mobil RAM Projesi' kapsamında özel olarak hazırlanan otobüs, ilk seferini Geyve ilçesine gerçekleştirdi İl Milli Eğitim Müdürü Kuntoğlu: 'Bu projemizle, uzak ilçelerimizden saatlerce yol katederek Rehberlik ve Araştırma Merkezlerine ulaşmaya çalışan çocuklarımız ve aileleri büyük bir yükten kurtulmuş oldu'.

Sakarya'da özel eğitime muhtaç bireylerin rehberlik hizmeti almasını kolaylaştırmak amacıyla 'Mobil RAM Projesi' kapsamında özel olarak dizayn edilen otobüs, ilk seferini Geyve ilçesine yaptı.

İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, 'Mobil RAM Projesi' için büyük emek harcadıklarını, bünyelerinde yıllardır kullanılmayan otobüsü özel eğitime muhtaç bireylerin rehberlik hizmeti alabileceği şekilde özel olarak dizayn ettiklerini söyledi.

Otobüsün içerisinde 3 inceleme odası hazırladıklarını, bu odaları Rehberlik ve Araştırma Merkezlerinde olduğu gibi bireyin tanılama ve değerlendirme hizmetlerinin yapıldığı test araç ve gereçleriyle donattıklarını anlatan Kuntoğlu, 'Bunları yaparken Özel Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz ile bakanlığımızın ilgili birimlerinden önemli destekler aldık. Bu projemizle, uzak ilçelerimizden saatlerce yol katederek Rehberlik ve Araştırma Merkezlerine ulaşmaya çalışan çocuklarımız ve aileleri büyük bir yükten kurtulmuş oldu.' ifadelerini kullandı.

Kuntoğlu, Türkiye'de ilk ve tek olan projenin yanı sıra reform niteliğinde yeni projeler üzerinde de çalıştıklarını belirterek, haftanın belirli günlerinde uzak ilçelerde hizmet verecek projenin kente hayırlı olmasını diledi.

Rehberlik uzmanlarının görev yaptığı Mobil RAM otobüsü içerisinde test araç ve gereçlerinin yanı sıra jenaratör, internet, faks, telefon ve fotokopi ve tarama cihazları bulunuyor.

Özel Eğitim Rehberlik Hizmetlerinden Sorumlu Şube Müdürü Necmi Sağıroğlu’nun proje yürütücülüğünü üstlendiği Mobil RAM otobüsü, her hafta pazartesi Akyazı, salı Karasu ve Kocaali, çarşamba Geyve, Pamukova ve Taraklı, perşembe günü ise Hendek ilçesinde hizmet verecek.
Kaynak: AA