Menderes Ve Karşıyaka EMITT Fuarında Tanıtılacak

Menderes ve Karşıyaka ilçelerinin İstanbul'da düzenlenecek Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarında tanıtılacağı bildirildi.

Menderes ve Karşıyaka Belediyesinden yapılan açıklamalarda, bu yıl 21'incisi düzenlenecek fuarda Menderes ve Karşıyaka belediyelerinin tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra ilçeye özgü ürünleri ve simgeleri ziyaretçilere tanıtılacak.

Menderes ilçesinin tanıtımını yapacak Gümüldür Mandalina Festivali'nin maskotu Mandi, fuar ziyaretçilerine Gümüldür Satsuma Mandalinası ikram edecek, boncuk ocaklarında üretilen nazar boncuklarını hediye edecek. Fuarda, Menderes ile ilgili tüm bilgilerin yer aldığı şehir rehberi de 5 ayrı dilde ziyaretçilere sunulacak, Menderes Belediyesi'nin yayın organı olan Menderes dergisi ziyaretçilere ulaştırılacak.

Açıklamada fuarla ilgili bilgi veren Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, 'Göreve geldiğimiz günden itibaren Menderes'in tanıtımı için büyük bir çalışma içindeyiz. Bu çalışma kapsamında özelikle yurt içi ve yurt dışı fuarlarına katılmayı önemsiyoruz. Dünyanın 5. büyük fuarı olan EMİTT Fuarı'nda da her yıl olduğu gibi bu yılda yer alacağız. İlçemizin tanıtımına büyük katkı sağlayan fuarda Menderes’in tüm güzelliklerini dünyanın dört bir yanından gelen sektör temsilcilerine ve ziyaretçilere aktaracağız. Bu tanıtım çalışmalarında en büyük destekçimiz her zaman olduğu gibi yine Mandi olacak. Ailemizin bir parçası haline gelen Mandi, İstanbul’da ilçemizi en iyi şekilde dünyaya duyuracak.' ifadelerini kullandı.

Fuara katılacak bir diğer belediye Karşıyaka Belediyesi de İzmir Kalkınma Ajansı'nın 3. Salon, D320 No'lu standında yerini alacak. Fuarda Karşıyaka Belediyesinin tanıtımı kapsamında yazılı ve görsel materyaller eşliğinde, ilçenin doğal güzellikleri, tarihi ve turistik değerleri görücüye çıkarılacak.

Yerel, ulusal ve uluslararası boyuttaki hizmet ve projeler anlatılacak. Fuarda bir taraftan da yeni proje fikirlerinin geliştirilmesi, iş ortaklıklarının kurulması ve yatırımcıların kente çekilmesi için görüşmeler yapılacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, 'İlçemizi turizmde dünya vitrinine çıkarmak amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu yıl da EMITT fuarında hem sektör profesyonellerine hem de tatilcilere kentimizi en iyi şekilde tanıtacağız. Turizmde markalaşma hedefimize bir adım daha yaklaşmış olacağız.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA