Kozan Belediyesi'nin 'Kamu İhale Kanunu Eğitimi Projesi'Ne ÇKA'dan Destek

Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) Kozan Belediyesi’nin 2016 Yılı Kasım-Aralık Dönemi Teknik Destek Programı kapsamında hazırladığı “Kozan Belediyesi Kamu İhale Kanunu Eğitimi” projesine destek verecek.

Projeyle, belediyenin harcama yetkisi ve gerçekleştirme görevlisi kadrosunda çalışan 30 personele yönelik; 4734 sayılı Kamu İhale Mevzuatı kapsamında yeni yönetmeliklerle getirilen son değişiklikler hakkında eğitim verilecek. Bir hafta sürecek eğitimle personele kurumların ihaleye çıkma aşamaları, yaklaşık maliyetin hesaplanması, teknik qşartnameye getirilen kriterler, ihaleye katılımda yeterlik kuralları, ihale ve ön yeterlik ilanında bulunması zorunlu hususlar gibi konular hakkında detaylı bilgi verilecek.

Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk, belediye proje ekibinin Avrupa Birliği ve ÇKA başta olmak üzere farklı kurum ve kuruluşlara sunulmak üzere yeni projeleri hazırlamaya devam ettiğini söyledi.

Öztürk, “Geçtiğimiz 2 yılda tamamladığımız 4 Çukurova Kalkınma Ajansı projesi belediyemizin proje hazırlama ve uygulama sürecindeki başarısını ortaya koyuyor. Kısa bir süre sonra yine ÇKA desteğiyle 1 haftalık Kamu İhale Kanunu Eğitimine ev sahipliği yapacağız. 2016 Eylül ayında da Kozan Belediyesi Hayat Boyu Eğitim Merkezi projemiz Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığından destek almıştı. Başarılı çalışmalara imza atarak, birçok kurum ve kuruluşa projeleriyle örnek olan genç ekibimize teşekkür ediyorum” dedi.

Kozan Belediyesi son iki yılda, ÇKA’dan aldığı destekle şimdiye kadar Yiğenoğlu Sokak Sağlıklaştırma Projesini, Taşınmaz Kültür Varlıklarının Turizme Kazandırılması Projesini, Yapıcı Konağı Restorasyon Projesini ve İmar Mevzuatı Eğitim Projesini tamamladı. Belediyenin AB fonlarından aldığı 200 bin Euro’luk destekle kurduğu Kozan Belediyesi Hayat Boyu Eğitim Merkezi projesinin çalışmaları ise halen devam ediyor.
Kaynak: İHA