Köylerdeki Kadınlar İlk Kez Sinemayla Buluştu

Samsun'un Canik ilçesinde özel servisle evlerinden alınan kadınlar, ilk kez sinemada film izlemenin mutluluğunu yaşadı.

Samsun'un Canik ilçesinde belediye tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında köylü kadınlar, ilk kez sinemada film izledi.

Canik Belediyesince başlatılan 'Kadınlar Sinema ile Buluşuyor' etkinliği kapsamında kent merkezinin uzağındaki yerleşim birimlerinde yaşayan kadınlar, özel servisle evlerinden alındı.

Daha önce sinemaya gitmeyen kadınlar, bir alışveriş merkezinde kiralanan üç salonda film izledi.

Belediye Başkanı Osman Genç, AA muhabirine, projeyi başlattıktan sonra 40-50 yaşlarında olmalarına rağmen sinemaya hiç gitmeyen kadınların bulunduğunu gördüklerini söyledi.

En önemli eğitim aracının tiyatro ve sanat olduğunu belirten Genç, 'Kültür ve sanatla geleceğe yürüyeceğiz. Onun için köylerimizdeki, sinemaya gitmemiş kadınlarımızı, mutlaka sinemayla buluşturmamız lazım.' dedi.

Kentleşmenin insanları ayırdığına işaret eden Genç, 'Şehir merkezinde yaşayan kadınlarımızı da bu tür etkinliklerle bir araya getirmek istiyoruz. Komşuluk ilişkilerinin tekrar yaşandığını görüyoruz. Uzun zamandır bir araya gelmeye fırsatı olmayan kadınların, bu etkinlikte yeniden iletişime geçmelerini arzuluyoruz. Etkinliği 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne kadar sürdüreceğiz.' ifadelerini kullandı.

Öte yandan, çocuklarıyla etkinliğe katılan kadınlar, ilk kez sinemaya geldiklerini ve çok mutlu olduklarını kaydetti.
Kaynak: AA