'İstanbul'un Kaybolmuş Hafıza Mekanları'

'1453 İstanbul Kültür ve Sanat Dergisi' bu sayısında, İstanbul'un kaybolmuş hafıza mekanlarını sayfalarına taşıdı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ tarafından hazırlanan '1453 İstanbul Kültür ve Sanat Dergisi', 26. sayısında İstanbul'un kaybolmuş hafıza mekanlarını ele aldı.

Kültür AŞ'den yapılan açıklamaya göre, İstanbul'daki sohbet, edebiyat, musiki meclislerini geçmişten bugüne kapsamlı şekilde elen alan dergide bu ay beş ana makale okuyucuyla buluştu.

Kültür AŞ ve İstanbul Kitapçısından da ücretsiz olarak temin edilebilecek dergide, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Turgay Anar'ın kaleme aldığı, 'İstanbul’un Yitik Hafıza Mekanları', Erdem Yücel’in yazdığı 'Edebiyatçıların ve Gazetecilerin Buluştukları Mekanlar'ın yanı sıra, Dr. Şemsettin Şeker'in 'İlim ve Sanat Hayatında Konakların Rolü', Zehra Öksüz’ün 'Osmanlı Kültür ve Medeniyet Dünyasında Edebiyat Mahfilleri' ve Prof. Dr. Fazlı Arslan’ın 'Söz ile Sazın Refakati: Edebiyat Mahfillerinde Musiki' başlıklı yazıları yer alıyor.

'1453 İstanbul Kültür ve Sanat Dergisi'nin bu sayısında, 'Jön Türkler'in toplanma mekanı Cafe Flamme, şairlerin şiirlerini çekinmeden okuduğu Hacı Reşit Ağa'nın kıraathanesi ve maceralı anılarıyla Baylan Pastahanesi anlatılıyor.

Dergide ayrıca, 'Türk Edebiyatını Küllük Devri', 'Beyazıt'ta Bir Kültür Meclisi: Darül Kemal', 'Edebiyatçıların ve Gazetecilerin Buluştukları Mekanlar' ile 'Marmara Kıraathanesi ve Müdavimleri' başlıklı konular da yer alıyor.

Kaynak: AA