İşaret Diliyle 'Duyarlı Olmaya' Davet Ettiler

Amasya Sağlık Müdürlüğü çalışanları ve Lokman Hekim İşitme Engelliler Okulu öğrencileri tarafından işaret diliyle hazırlanan kliple vatandaşlar, 112 acil servisin gereksiz meşgul edilmemesi ve trafikte ambulanslara yol verilmesi konularında duyarlı olmaya davet edildi.

Amasya'da, İl Sağlık Müdürlüğü çalışanları ve Lokman Hekim İşitme Engelliler Okulu öğrencilerince işaret diliyle hazırlanan kliple, 112 acil çağrı merkezinin gereksiz meşgul edilmemesi ve trafikte ambulanslara yol verilmesi konularına vurgu yapıldı.

'Sesimizi duyun yaşama yol verin' kampanyası çerçevesinde hazırlanan klipte, işitme engelli öğrenciler ve sağlık çalışanları vatandaşları, işaret diliyle 112 acil çağrı merkezini gereksiz yere meşgul etmemeleri ve trafikte ambulanslara yol vermeleri konusunda duyarlı olmaya davet etti.

112'nin hangi durumlarda aranması gerektiğine dikkatin çekildiği klipte, gereksiz aramaların ve trafikte ambulanslara yol verilmemesinin ne gibi üzücü sonuçlar doğurabileceği anlatıldı.

Klipte, işaret diliyle anlatılanlar alt yazı şeklinde de vatandaşların dikkatine sunuldu.

Amasya Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, klibin toplumda farkındalık yaratmak için hazırlandığı belirtildi.

112 acil çağrı merkezine gelen çağrıların yüzde 75'inin gereksiz aramalar olduğu vurgulanan açıklamada, 'Vatandaşlarımız bu konuda daha duyarlı olursa ve bu hatları meşgul etmezlerse hem arkadaşlarımızı yormamış olacaklar hem de o saat içerisinde gerçekten yardıma ihtiyacı olan vatandaşımıza biz daha çabuk ulaşmış olacağız. Bu konuda hassasiyet istiyoruz, gereksiz yere bu hattın meşgul edilmemesini rica ediyoruz.' ifadesi kullanıldı.
Kaynak: AA