INOSUİT-İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi

Projeye, Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği üyesi sekiz firma katılacak.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve İhracatçı Birlikleri tarafından firmalarda inovasyonu yaygınlaştırmak, katma değerli ihracatı artırmak ve üniversite-sanayi iş birliğini güçlendirmek amacıyla hayata geçirilen 'İnovasyon Odaklı Mentorluk Projesi'ne (INOSUİT) Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) üyesi sekiz firma katılacak.

OİB Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Sabuncu, yaptığı yazılı açıklamada, proje kapsamında Türkiye genelindeki birliklere üye 43 firmanın yaklaşık bir yıl boyunca inovasyon konusunda akademisyenlerden danışmanlık hizmeti alacağını belirtti.

Proje kapsamında, üniversite-sanayi iş birliğiyle oluşturulacak sinerjinin hem firmalarda inovasyon bilincinin yaygınlaştırılmasına hem de orta ve uzun vadede vizyoner ve rekabetçi yapının güçlenmesine katkı sağlayacağını ifade eden Sabuncu, şöyle devam etti:

'Türkiye İhracatçılar Meclisi ve İhracatçı Birlikleri tarafından firmalarda inovasyonu yaygınlaştırmak, katma değerli ihracatı artırmak ve üniversite-sanayi iş birliğini güçlendirmek amacıyla hayata geçirilen projeye OİB üyesi sekiz firma dahil oldu. Projede yer alan OİB üyesi firmalar; Assan Hanil Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ, Birinci Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ, EMS Mobil Sistemler AŞ, Man Türkiye AŞ, Ma-Pa Makina Parçaları Endüstrisi AŞ, Martur Automotive Seating Systems, Rözmaş Çelik Sanayi Ticaret AŞ ve Teknorot Otomotiv Ürünleri Sanayi ve Ticaret AŞ'den oluştu. Proje kapsamında OİB üyelerinin de aralarında olduğu Türkiye genelindeki birliklere üye 43 firma, yaklaşık bir yıl boyunca inovasyon konusunda akademisyenlerden danışmanlık hizmeti alacak. OİB üyesi sekiz firma ise projede Bursa Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Okan Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi ve Türk Hava Kurumu Üniversitesi ile eşleşti.'

Sabuncu, geçen kasım ayında başlayan ve yaklaşık bir yıl sürecek projenin örnek nitelikte olduğunu vurgulayarak, 'Türkiye'nin 2023 yılı hedefine giden yol, ihracatı kalıcı ve sürekli artırmaktan geçiyor. Bunun yolu da tasarım, marka, Ar-Ge ve inovasyondan geçiyor.' değerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: AA