Diyarbakır'da TRT Çocuk Korosu Sınavı

TRT Diyarbakır Müdürlüğü, THM ve TSM dallarında yapılacak çocuk korosu sınav tarihlerini açıkladı.

TRT Diyarbakır Müdürlüğü, farklı müzik dallarında yapılacak olan çocuk koroları sınav tarihlerini kamuoyuyla paylaştı.

TRT Diyarbakır Müdürü Abdullah Öztürk, yaptığı yazılı açıklamada, Türk Halk Müziği ile Türk Sanat Müziği eğitmenlerince çocukların sıkı bir eğitimden geçeceğini belirtti.

Çocukların eğitimin ardından kamu kurumlarının etkinliklerinde konser vereceklerini vurgulayan Öztürk, 'Özellikle ilkokul öğretmenlerimizden destek bekliyoruz. Müzik ve ses konusunda kabiliyeti olan çocukları sınava girmeleri için yönlendirmelerini bekliyoruz.' ifadesinde bulundu.

Öztürk, sınavlara katılmak isteyen adayların 17 Şubat Cuma günü mesai bitimine kadar bir fotoğraf ve T.C. nüfus cüzdanı fotokopisiyle radyo müdürlüğüne başvurması gerektiğini bildirildi.

Türk Sanat Müzi̇ği̇ dalındaki sınavın 18 Şubat 2017 Cumartesi günü TRT Diyarbakır Müdürlüğü Radyo Müdürlüğü Kat: 2 Yenişehir adresinde saat 13.30'da yapılacağı, Türk Halk Müzi̇ği̇ dalındaki sınavın ise 19 Şubat 2017 Pazar günü aynı adreste 10.30'da yapılacağı duyuruldu.

Çocuk korosu sınavına katılacak adaylardan, T.C. vatandaşı olmaları, 2008 veya 2009 yıllarında doğmuş olmaları, gelişmeye elverişli kaliteli bir sese ve eğitimi yürütebilecek yeterli düzeyde bir müzik kulağına ve belleğine sahip olmaları, Diyarbakır'da ikamet etmeleri şartları aranırken adayların ayrıntılı bi̇lgi̇ ve i̇leti̇şi̇m i̇çi̇n 0412 - 228 96 02 numaralı telefonu aramaları istendi.
Kaynak: AA