'Cumhurbaşkanlığı Sistemi Güçlü Türkiye İçin Önemli Bir Adım'

BİRKONFED Genel Başkan Yardımcısı Yalçınkaya: 'Ülkemizin yeni anayasa ve cumhurbaşkanlığı sistemine hazırlık süreci 'güçlü Türkiye' hayalimizin gerçekleşmesi için önemli bir adımdır' 'BİRKONFED olarak il il gezip tüm vatandaşlarımıza yeni anayasa ve cumhurbaşkanlığı sistemini detaylıca anlatacağız'.

İş Dünyası Konfederasyonu (BİRKONFED) Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yücel Yalçınkaya, yeni anayasa ve cumhurbaşkanlığı sisteminin 'güçlü Türkiye' hayalinin gerçekleşmesi için önemli bir adım olduğunu bildirdi.

Yalçınkaya, yaptığı yazılı açıklamada, anayasa değişikliğine ilişkin meclis çalışmalarının olumlu sonuçlanmasından ve referandumun önünün açılmasından BİRKONFED teşkilatlarının memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Konfederasyon olarak yurt içi ve yurt dışında yedi ülkede bulunan temsilciliklerle sahaya inip referandum çalışmalarına destek vereceklerini belirten Yalçınkaya, 'BİRKONFED tabanıyla hareket eden milli bir sivil toplum kuruluşudur. Ülkemizin yeni anayasa ve cumhurbaşkanlığı sistemine hazırlık süreci 'güçlü Türkiye' hayalimizin gerçekleşmesi için önemli bir adımdır.' ifadelerini kullandı.

Yalçınkaya, darbe anayasalarının miadının dolduğunu ve Türkiye'yi daha ileriye taşıyacak bir anayasanın lüzumlu olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

'Halkın iradesinin önünde bir güç düşünmek mümkün değildir. Türkiye uzun yıllardır yasama ve yargının yürütmeye müdahalesi ile karşı karşıya getirilmiş; muhtıraların, darbelerin, ekonomik problemlerin ve terörün esareti altında bırakılmıştır. Daha güçlü bir yürütme için cumhurbaşkanlığı sistemi, diğer adıyla 'tek başlı yönetim sistemi' ülkemiz için bir ihtiyaç haline gelmiştir. Bütün sivil toplum kuruluşlarının bu sürece destek verip ülkemizi ileri hedeflere taşıma gayreti vicdani bir sorumluluktur.'

İş dünyası temsilcileri olarak hantal bir bürokrasinin esiri olmak istemediklerini ifade eden Yalçınkaya, Türkiye'nin karar alma ve karar verme yetkisinin hızlandırılmasının iş dünyasını hareketlendirecek ve yeni yatırım çalışmalarının önünü açacağını belirtti.

Yücel Yalçınkaya, referandumdan büyük bir zaferle çıkılacağını düşündüklerini aktararak, 'BİRKONFED olarak il il gezip tüm vatandaşlarımıza yeni anayasa ve cumhurbaşkanlığı sistemini detaylıca anlatacağız. Akademisyen grubumuz ve konusunda uzman hukukçularımızla illerimizde seminerler düzenleyip halkımızı bilgilendireceğiz.' ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin yeni bir yol ayrımına girdiğini, bu sürecin bütün sivil toplum kuruluşlarına tarihi bir sorumluluk yüklediğini belirten Yalçınkaya, 'BİRKONFED olarak bize yüklenen sorumluluğu fazlasıyla yerine getireceğiz. BİRKONFED tabanın sesini dinleyen ve tabanla birleşen bir sivil toplum kuruluşudur. Gücünü tabandan alan bir kuruluş olarak bu sürece katkı sunmanın mutluluğu içindeyiz. Devletimizin bu süreçte sivil toplum kuruluşları ile daha yakın ilişkilerde olması olumlu sonuçlar verecektir.' yorumunu yaptı.

Kaynak: AA