Bursalı Dağcılardan İglo Kampı

'Büyükşehir ile Adım Adım Doğa Projesi' etkinliğine katılan dağcılar, Dağcılık Federasyonu Bursa İl Temsilciliği ve İnegöl Belediyesi ortaklığında düzenlenen iglo kampının keyfini çıkardı.

Bursa Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, İnegöl'ün Kıran köyü, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı ile Türkiye Dağcılık Federasyonu Bursa İl Temsilciliği tarafından yürütülen Büyükşehir ile Adım Adım Doğa Projesi kapsamında gerçekleştirilen iglo kampına ev sahipliği yaptı.

Dağcılar, kamp günü Tayyare Kültür Merkezi önünden ve İnegöl'den hareket edip İnegöl Kıran köyünde iki keyifli gün geçirdi. Dağcıların kendi inşa ettiği iglolar, katılımcılara konaklama imkanı da sağlarken, dağcılar ferdi çadırlarını da kullanarak konaklama şansı buldu.

Bu sene 4'üncüsü yapılan kamp ile bölgeye dikkat çeken dağcıların, bölgenin tanıtımı ve turizmine katkıda bulunduğu kaydedildi.

Düzenlenen etkinliğe Ayak izi Dağcılık, Yeşil Bursa Dağcılık, Nokta Dağcılık, Yıldırım Belediyesi Spor Kulübü Dağcılık, İnegöl Belediyesi Spor kulübü Dağcılık, Çelebi Mehmet Dağcılık, İHH ve İnegöl Arama Kurtarma kulüplerinden 100 kişinin katıldığı belirtildi.

Kaynak: AA