Bulgaristan'a Kaçamayınca İzinsiz Çalışan Arkadaşlarını Ele Verdiler

Kırklareli’nde yakalanan 3 Afganistan uyruklu kaçak göçmen, Bulgaristan’a kaçamayınca izinsiz çalışan Pakistanlı kaçak göçmenleri ele verdi.

Kırklareli’nin Demirköy ilçesine bağlı İğneada Beldesinden yasa dışı yollarla Bulgaristan’a kaçmaya çalışan 3 Afganistan uyruklu şahıs, jandarma ekiplerinin başarılı operasyonuyla yakalandı. 3 kaçak göçmenin ifadeleri doğrultusunda Avcılar Köyünde bulunan bir çiftlikte yasa dışı yollarla ülkeye giren 2 yabancı uyruklu şahsın çalıştığı bilgisini alan jandarma ekipleri araştırmalarını genişletti. Pakistanlı oldukları tespit edilen 2 şahsın İ.U.’nun yanında çalıştıkları, pasaport, çalışma izni ve geçici ikametgahlarının olmadığı belirlendi.

2 Pakistan uyruklu şahsı izinsiz çalıştırdığı öğrenilen çiftlik sahibi İ.U. hakkında izinsiz yabancı uyruklu şahıs çalıştırmaktan işlem yapılırken yabancı uyruklu şahıslar ise geri gönderme merkezine teslim edildi.

2015 yılından beri çıkış yapmadı

Öte yandan Kırklareli’nde jandarma ekiplerinin yol uygulaması sırasında yapılan kimlik kontrollerinde D.S. isimli Bulgaristan uyruklu şahısın, 2015 yılından bu yana Türkiye’ye pasaportlu olarak giriş yaptığı ve bu tarihten sonra hiç çıkış yapmadığı tespit edildi. D.S. isimli şahıs da işlemlerinin ardından Pehlivanköy Geri Gönderme Merkezine gönderildi.
Kaynak: İHA