Bilecik'te ''Uyuşturucu İle Mücadele Kurulu'' Toplantısı

Bilecik'te 'Uyuşturucu ile mücadele kurulu'' toplantısı yapıldı.

Vali Süleyman Elban, İl Özel İdaresi Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıda, dünyada ve özellikle gelişmiş ülkelerde en önemli sorunlardan birisinin uyuşturucu olduğunu ve bunun başta gençlik olmak üzere toplumda belli yaş grubu insanlarda dahil ciddi bir sıkıntı haline geldiğini söyledi.

Terör örgütlerinin de, kara paranın da en önemli finans kaynaklarından birisinin uyuşturucudan sağladığını ifade eden Vali Elban, şunları kaydetti:

''Ülkemizde hem güvenlik, hem sağlık, hem de ilgili birimler uyuşturucu ile mücadele konusunda ciddi faaliyetler yürütmektedir. Son dönemde bunlara özellikle sivil toplum kuruluşlarımız ve mahalli idarelerimiz de eklendi. Mücadele konusunda çok fazla kesim, ayrı alanlarda tek amaç için mücadele etmeye başladılar. Başbakanlığımız bu konunun koordine içinde yürütülmesi ve daha etkili bir mücadele yöntemlerinin kullanılması amacıyla bir eylem planı hazırladı. Bu eylem planı kapsamında da illerde uyuşturucuyla mücadeleyle ilgili kurullar oluşturuldu. İnşallah yapılan bu toplantılar, arkadaşlarımızın mücadelesi, gayretleri neticesinde özelde ilimizde, genelde de ülkemizde bu konuda belli başarılar sağlarız diye temenni ediyorum.''

Toplantıda ayrıca, Halk Sağlığı Müdürü Ömer Balcı, 2016 yılı faaliyet raporunun ve ''2016-2018 ulusal uyuşturucu ile mücadele eylem planı'' hakkında sunum yaptı.

Toplantıya, Vali Yardımcısı Ekrem Ballı, İl Jandarma Komutanı Albay Hacı Mehmet İnce ve İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal ile kurul üyeleri katıldı.

Kaynak: AA