Batum'da Okuyan 165 Öğrenci Trabzon'da Sportif Ve Kültürel Faaliyetlere Katılacak

Trabzon Valiliği ile Batum Başkonsolosluğu arasında imzalanan protokol çerçevesinde Batum’da okuyan 165 öğrenci Trabzon’da sportif ve kültürel faaliyetlere katılacaklar.

Batum'da Okuyan 165 Öğrenci Trabzon'da Sportif Ve Kültürel Faaliyetlere Katılacak
2016-2017 eğitim-öğretim yılı içerisinde hazırlanan ‘Sınırları Aşıyoruz’ başlıklı eğitim-spor ve sağlık alanlarını kapsayan projenin protokolü Trabzon Valisi Yücel Yavuz başkanlığında imzalandı. Proje kapsamında ayrıca Aile Hekimliği Derneği Trabzon Şubesi ile Batum Başkonsolosluğu arasında da yine sağlık alanında protokol gerçekleştirildi.

Trabzon Valiliğinde eğitim, spor ve sağlık alanlarında imzalanan protokol törenine Vali Yücel Yavuz, Batum Başkonsolosu Yasin Temizkan, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Köksal Hamzaoğlu, Trabzon Aile Hekimliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hakan Uzun, Batum Türk Okulu Müdürü Necmettin İnce katıldı.

İmza öncesi bir konuşma yapan Vali Yücel Yavuz, “Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz ile spor, Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile eğitim ve Aile Hekimliği Derneği Trabzon Şubesi ile de sağlık alanında protokol imzalandık. Bu protokolle Batum Başkonsolosluğumuzun himayelerinde bulunan öğrencilerimize ilimizde sağlık, spor-eğitim ve kültürel alanlarda yapılan faaliyetlerden yararlanma imkanı sağlayacağız. Batum Türk okulunda okuyan öğrencilerimize ve onların ailelerine periyodik aralıklarla eğitim-sağlık ve sportif alanlarda destek verilecek. Trabzon genelinde sportif ve sosyal tesislerimiz yeterli seviyededir. Bu tesislerimizi Batum’daki öğrencilerimizin kullanmasına imkan sağlıyoruz. Proje ile ayrıca Trabzonspor Lisesi ile Batum Türk Okulu arasında belli aralıklarla güzel bir dayanışması amaçlanıyor” dedi.

Batum Başkonsolosu Yasin Temizkan da, projenin ilişkilerin genişletilmesine yönelik olduğunu belirterek, “Batum Türk Okulu ile İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz arasında eğitim, spor alanında ikili ilişkilerin geliştirilmesine yönelik bir protokol yapıyoruz. Spor alanında eğitim çalışmaları, eğitim alanında öğretmenlerimizin yönlendirmesi, bilgi paylaşımı ile genel çerçeveyi çizecek bir protokol olacak. İçini atacağımız somut adımlarla doldurmayı planlıyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Yücel Yavuz başkanlığında protokol imzalandı.
Kaynak: İHA