Adana'dan 1 Milyon Metreküp Odun Hammaddesi

Adana Orman Bölge Müdürlüğü (OBM) yılda yaklaşık 1 milyon metreküp odun hammaddesi üreterek bölge ihtiyacının önemli bir kısmını karşıladığı bildirildi.

Adana'dan 1 Milyon Metreküp Odun Hammaddesi
Orman Bölge Müdürlüğü İşletme ve Pazarlama Şube Müdürü Mustafa Akyol, üretim faaliyetlerinin şube mühendislerince sıkı bir şekilde takip ve kontrol edildiğini, iş başı eğitim ve tatbikatlarıyla standartlara uygun ve piyasa taleplerini dikkate alarak ürün ve hizmet sunduklarını söyledi.



2016 yılında 766 bin metreküp endüstriyel odun üretimi gerçekleştirdiklerini ve piyasaya sattıklarını vurgulayan Akyol, lif yonga kuruluşlarına 336 bin ster lif yonga odunu verdiklerini ve 7 bin metreküp emvali 1. ve 2. sınıf olarak değerlendirdiklerini belirtti.

Akyol, en pahalı ürünün Aladağ İşletmesi’nde 765 TL/M3’den Karaçam Tomruk olarak satıldığını, en iyi üretim performansının Kozan İşletmesi tarafından gösterildiğini ve orman köylerinden olmak üzere üretim faaliyetlerinde çalışan 1457 kişiye Ağaç Kesme ve Boylama Operatörlüğü eğitimi vererek sertifikalı işçi statüsü kazandırdıklarını sözlerine ekledi.

Orman Bölge Müdürlüğünün 2016 yılı orman emvali üretimi ve piyasaya arzı konusunda değerlendirmelerde bulunan Orman Bölge Müdürü İsmet Erol ise, Türkiye’nin orman varlığını artıran nadir ülkelerden biri olduğunu belirterek buna paralel olarak, görev alanlarında bulunan orman potansiyelinin alan ve servet yönünden arttığını ifade etti.

Erol, “Bölge genelinde yaklaşık 200 bin orman köylüsü doğrudan ya da dolaylı olarak ormanlardaki üretim faaliyetlerinden faydalanmakta ve geçimini sağlamaktadır, 2016 yılında orman köylüsü üretim işçiliğinden 50 milyon lira kazanarak yaşam standardını ve refah seviyesini yükseltti, üretim çalışmaları ile ormanların hem gençleşmesini hem de verimliliğini artırıyoruz, diğer taraftan ise piyasa talepleri doğrultusunda standartlara uygun kaliteli odun hammaddesi üreterek bölge ihtiyacını karşılıyoruz” dedi.

İsmet Erol, 2016 yılında 1 milyon metreküp orman emvali üretilmesinde ve piyasaya sunulmasında emeği geçen memurundan işçisine kadar herkese teşekkür ederek bu başarılı performansın gelecek yıllarda da gösterileceğine inandığını kaydetti.

Kaynak: İHA