Adana'da İlk Topraksız Domates Hasadı

Adana’da, topraksız tarım teknikleri kullanılarak domates üretimi yapılan serada hasat şenliği düzenlendi.

Adana'da İlk Topraksız Domates Hasadı
Davut ve Sezi Dağdemir çifti tarafından, Yüreğir ilçesi Abdioğlu mahallesinde 10 dönüm arazi üzerine kurulan serada, Adana’da ilk kez topraksız tarım uygulamaları kullanılarak domates üretimi yapıldı. Son sistem tarım teknolojileri ile donatılan serada, ilk hasat dolayısıyla hasat şenliği gerçekleştirildi.

Programa, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Yüreğir Kaymakamı Fatih Genel, Adana Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Muhammet Ali Tekin, Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan ve çok sayıda davetli katıldı.

Davetlilere serayı gezdiren Dağdemir çifti, serada topraksız tarım teknikleri ile üretilen domatesin, insan sağlığı ve gıda güvenliği açısından standartlara uygun olduğunu belirtti.

Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan da bu tür yatırımların bölge ekonomisi açısından önem taşıdığına dikkat çekerek, “Tarımsal açıdan gelişmişliğin bir işareti olarak gördüğümüz bu yatırımlar, ilimize ve ülkemize değer katmaktadır. Davut ve Sezi Dağdemir çiftine, Adana’ya böylesine modern bir yatırımı kazandırdıkları için teşekkür ediyor, kendilerini kutluyorum” dedi.

Kaynak: İHA