Adana Adliyesi Sorun Çözme Kapasitesini Güçlendirdi

Adana Adliyesine geçtiğimiz haziran ayından bu yana atanan hakim ve Cumhuriyet Savcıları ile tanışma ve bilgilendirme toplantısı düzenlendi. 200’ün üzerinde yargı mensubunun katıldığı toplantıda konuşan Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, adliyenin yeni kadrosuyla vatandaşa olan yaklaşımı ve sorun çözme noktasındaki kapasitesini güçlendirdiğini söyledi.

Adana Adliyesi Sorun Çözme Kapasitesini Güçlendirdi
Adana Adliyesine, 2016 yılında yargı mensuplarına yönelik yapılan kararnameler ile kentten ayrılan ve 15 Temmuz darbe girişiminin ardından meslekten ihraç edilen hakim ve Cumhuriyet Savcılarının yerine yeni atamalar yapıldı.

Yargı mensuplarının yüzde 45’i değişti

Şu an görev yapan 92 Cumhuriyet Savcısının 41’i, 150 hakimin ise 61’i bu tarihlerden sonra Adana’ya atandı. Adliyenin mevcut hakim ve Cumhuriyet savcısı kadrosunun yaklaşık yüzde 45’nin değişmesi üzerine Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tanışma ve bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

200’ün üzerinde yargı mensubunun katıldığı toplantıda konuşan Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, 4 ayrı binada hizmet veren Adana Adliyesinin iş yoğunluğu bakımından sayılı adliyelerden biri olduğunu belirterek, "Adliyemiz, yeni kadrosuyla hem adliyemizin vatandaşa olan yaklaşımı ve sorun çözme noktasındaki kapasitesini güçlendirdi hem de geleceğe yönelik yeni kadrosuyla birlikte pozitif işler yapma, vatandaşımızın devlete, yargıya olan güvenini sağlama konusunda önemli görevler üstlendi" diye konuştu.



"Yargı teşkilatımız vatandaşın ümidi olarak varlığını sürdürecek"

Geçtiğimiz dönemde, ülkenin ve yargı teşkilatının türbülans geçirdiğini kaydeden Yeldan, şöyle devam etti: "Kadrolarımız maalesef başka işlerle uğraşmaktan, vatandaşın adalet talebini karşılama noktasında doğru bir yerde duramadı. Ama şimdi bu olaylardan sonra yeni oluşan yargı teşkilatı, halkın ihtiyaçlarını çözecek, adaleti olan güveni artıracak uygulamalarla birlikte milletimizin ümidi olarak varlığını ve görevini devam ettirecektir. Yeni başlayan arkadaşlarımız bu bilinçte olduğu müddetçe, bizler saflarımızı sıkı tuttuğumuz müddetçe, yargı teşkilatımız her zaman kendisinden beklenen ve istenen şekilde sorun çözme kapasitesiyle çalışmaya devam edecektir."

Projelerin tanıtımı yapıldı

Konuşmanın ardından Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, başta fiziki sorunların düzeltilmesi konusunda yaptıkları çalışmalar ile yeni adliye binası, Adli Tıp Kurumu projesi, Adalet Kent lojman projesi, eğitim ve sosyal tesis ve yeni yapılacak olan 8 ceza infaz kurumu ile tarım açık cezaevi hakkında bir sunum yaptı. Daha sonra yeni atanan yargı mensupları ile görev yapan hakim ve Cumhuriyet Savcıları, kendilerini tanıtıp çalışmalar hakkında önerilerini sundu.
Kaynak: İHA