7 Emniyet Mensubu Hakim Karşısına Çıktı

Niğde’de FETÖ/PDY davaları kapsamında ‘Silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçlamasıyla haklarında dava açılan 7 emniyet mensubunun yargılanması bugün başladı.

Niğde’de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçlamasıyla dava açılan 7 emniyet mensubunun yargılanmasına başlandı. Niğde 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada tutuklu sanıklardan Emniyet Müdürlüğü eski Koordinasyon Şube Müdürü Ertan K., Komiser Ergün I., Komiser Yardımcısı Abidin Ü., polis memurları Mehmet A., Erhan D., ve Ahmet İ. ile sanık yakınları ve avukatları hazır bulundu. Kırşehir Cezaevinde tutuklu bulunan polis memuru Rafet E. ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı.

Duruşma salonuna tek tek alınan sanıklara, Zaman gazetesi abonesi olup olmadıkları, Bank Asya’da hesaplarının bulunup bulunmadığı, örgüte bağış yapıp yapmadıkları ve telefonlarında "ByLock"u kullanıp kullanmadıkları soruldu. Sanıklar, haklarındaki suçlamaları kabul etmedi. Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, dosyadaki eksiklerin tamamlanması için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.
Kaynak: İHA